Directoarea unei şcoli din Bucureşti prinsă când lua mită 21.000 de euro, trimisă în judecată

  • Directoarea unei şcoli e acuzată că a primit bani de la reprezentantul unei firme care reabilita unitatea de învăţământ
  • Aceasta a acceptat o mită de 21.000 de euro
6840 afișări
Imaginea articolului Directoarea unei şcoli din Bucureşti prinsă când lua mită 21.000 de euro, trimisă în judecată

Directoarea unei şcoli din Bucureşti prinsă când lua mită 21.000 de euro, trimisă în judecată

Directoarea unei şcoli din Bucureşti prinsă în timp ce lua mită 21.000 de euro a fost trimisă în judecată, anunţă DNA. Femeia e acuzată că a primit bani de la reprezentantul unei firme care reabilita şcoala.

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a inculpatei Zanfir Carmen Elena, director şi ordonator de credite la o şcoală gimnazială din Bucureşti, pentru luare de mită.

Procurorii spun că, în perioada septembrie-octombrie 2019, directoarea ar fi pretins de la reprezentantul unei societăţi comerciale (martor) un comision de 4% (137.236 lei) din valoarea totală a sumei facturate de societate în executarea unui contract de lucrări de reabilitare a şcolii, pentru ca, în schimb, să aprobe plăţile către societate, precum şi încheierea unui act adiţional de prelungire a duratei contractului.

În perioada septembrie 2019-14 aprilie 2020, femeia ar fi primit banii astfel: primele două tranşe - 30.000 lei - în octombrie 2019, a treia tranşă - 5.000 lei - în februarie 2020 şi ultima tranşă, în sumă de 21.000 euro la data de 14 aprilie 2020, când a fost prinsă în flagrant.

Atunci, femeia a fost plasată în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti cu propunere de a se menţine măsura preventivă şi cea asigurătorie dispuse în cauză.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici