Director al Corpului de Control din MS, acuzat de DNA că a dat subiectele înainte de un concurs

Un director din cadrul Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii, care era şi preşedinte al unei comisii de concurs, este acuzat de procurorii anticorupţie că a furnizat înainte de concurs o parte din subiectele probei scrise unui candidat, pentru a-l ajuta să promoveze.

1216 afișări
Imaginea articolului Director al Corpului de Control din MS, acuzat de DNA că a dat subiectele înainte de un concurs

Director al Corpului de Control din MS, acuzat de DNA că a dat subiectele înainte de un concurs

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus urmărirea penală faţă de Constantin Dina, la data faptei director al Corpului de Control al Ministrului din cadrul Ministerului Sănătăţii şi preşedinte al unei comisii de concurs.

Acesta este acuzat de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, săvârşită în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

În ordonanţa procurorilor se arată că, „în perioada februarie – 6 martie 2022, în contextul organizării unui concurs de ocupare a funcţiei de şef serviciu Control în cadrul Corpului de control al Ministrului Sănătăţii, inculpatul Dina Constantin (...) ar fi transmis în mod nelegal unuia dintre candidaţi o parte din subiectele elaborate pentru proba scrisă. Acţionând în această manieră, inculpatul ar fi facilitat obţinerea de către candidatul favorizat în maniera de mai sus a unui punctaj care i-ar fi permis să promoveze proba respectivă”.

Proba interviului nu a mai avut loc din cauza intervenţiei procurorilor anticorupţie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sănătate,
dna,
concurs

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici