Directorii grupurilor şcolare argeşene cu promovabilitate "zero" la bac au renunţat la concedii

Directorii grupurilor şcolare argeşene din Ştefăneşti şi Costeşti cu promovabilitate "zero" la bacalaureat au renunţat la concediile de odihnă, iar şefii învăţământului argeşean au spus că nu se discută în acest moment despre demisii, ci abia după încheierea anului şcolar.

527 afișări
Imaginea articolului Directorii grupurilor şcolare argeşene cu promovabilitate "zero" la bac au renunţat la concedii

Directorii grupurilor şcolare argeşene cu promovabilitate "zero" la bac au renunţat la concedii (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Potrivit inspectorului şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş, profesor Gabriel Bratu, cei 20 de directori ai grupurilor şcolare din Argeş unde s-au înregistrat rezultate nesatisfăcătoare la examenul de bacalaureat, inclusiv cei patru care conduc unităţile unde promovabilitatea a fost "zero", au fost convocaţi, joi, la sediul inspectoratului pentru o discuţie asupra cauzelor care au determinat o asemenea situaţie şi pentru stabilirea datelor de desfăşurare a programului gratuit de pregătire destinat elevilor respinşi, prin care aceştia vor fi ajutaţi să promoveze sesiunea din august.

"Nu este oportună plecarea în concediu acum, de asemenea nu este cazul să vorbim acum despre demisii. Este simplu să-ţi dai demisia şi să pleci acum când treaba nu este încheiată sau să dispunem demiteri. Nu e cazul, trebuie încheiat anul şcolar, trebuie să parcurgem acum programul de pregătire gratuită destinată elevilor respinşi, iar la finalul anului şcolar vom trage linie şi vom analiza", a declarat şeful ISJ Argeş, Gabriel Bratu.

Potrivit acestuia, cu certitudine cei doi directori de la grupurile şcolare din Ştefănesti şi Costeşti au renunţat la concediile de odihnă şi vor organiza şi ei cursurile zilnice de pregătire gratuită în această perioadă până în luna august, când va fi susţinută următoarea sesiune de bacalaureat.

"S-a luat legătura şi cu părinţii şi cu elevii şi avem semnale pozitive. Avem 500 de elevi care au media între 5,00 şi 5,98, deci nu au luat 6.00, dar pot lua printr-o pregătire adecvată în această perioadă. Nu a fost o discuţie dură, a fost una adecvată realităţii, iar de multe ori realitatea este cum este şi nu ne place. Au motivat domnii directori că elevii respinşi au o pregătire deficitară, eu înţeleg că nivelul este aşa cum spun ei, dar spun că nu e posibil ca niciunul dintre absolvenţii a patru licee să nu ia bacalaureatul în care au absolvit 12 ani de şcoală şi trebuie depuse eforturi ca măcar câţiva dintre aceştia să obţină o medie de trecere la sesiunea din august", a mai declarat şeful ISJ Argeş.

Directorii unităţilor din Ştefăneşti, Stâlpeni, Costeşti şi Piteşti cu promovabilitate "zero" au refuzat să facă declaraţii presei.

Elevii din Argeş care au picat la bacalaureat au făcut aproape 2.500 de contestaţii, cele mai multe dintre acestea fiind la limba şi literatura română - 832 şi matematică - 822, promovabilitatea pe judeţ fiind de 36,42 la sută, comparativ cu 61,6 la sută anul trecut. Conducerea ISJ Argeş a ajuns la concluzia că dintre cele 43 de unităţi de învăţământ unde a fost susţinut bacalaureatul cele mai slabe rezultate au fost înregistrate în cele 25 de grupuri şcolare, unde media de promovabilitate a fost sub zece procente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici