Directorul Agenţiei de Mediu Vaslui, arestat pentru luare şi dare de mită şi abuz în serviciu

Directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Vaslui, Remus Mitrea, a fost arestat preventiv, în noaptea de joi spre vineri, de Tribunalul Iaşi, pentru luare şi dare de mită, abuz în serviciu şi spălare de bani, fiind acuzat că pretindea bani de la firme care doreau să obţină aviz de mediu.

285 afișări
Imaginea articolului Directorul Agenţiei de Mediu Vaslui, arestat pentru luare şi dare de mită şi abuz în serviciu

Directorul Agenţiei de Mediu Vaslui, arestat pentru luare şi dare de mită şi abuz în serviciu (Imagine Arhiva: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

Potrivit şefului DNA Iaşi - Serviciul Teritorial, Luminiţa Merişescu, directorul APM Vaslui a fost reţinut joi dimineaţă, iar în cursul nopţii a fost prezentat Tribunalului Iaşi cu propunere de arestare preventivă.

Ulterior, magistraţii au emis mandat de arestare preventivă, pentru 29 de zile, pe numele lui Mitrea.

"Până în prezent îi sunt aduse 11 capete de acuzare, printre care luare şi dare de mită, abuz în serviciu şi spălare de bani. Suntem în faza de început a anchetei şi este posibil să mai apară şi alte infracţiuni", a spus Merişescu.

Remus Mitrea este acuzat că, în calitate de director al APM Vaslui, pretindea diverse sume de bani de la firme care doreau să obţină aviz de mediu.

El este director al APM Vaslui din anul 2009.

În 2 octombrie, reprezentanţii DNA au ridicat calculatoare şi documente de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Vaslui, conducerea agenţiei afirmând atunci că nu a primit explicaţii din partea procurorilor şi că a fost cerută documentaţia privind autorizaţiile de mediu emise pentru mai multe societăţi din judeţ.

"La sediul APM Vaslui s-a prezentat un lucrător al DNA care a ridicat computerul de la mine din birou şi de la un serviciu din cadrul instituţiei. În plus, mi s-au cerut şi autorizaţiile de mediu emise pentru mai multe societăţi comerciale din judeţul Vaslui. Nu ştiu care este scopul acţiunii, dar se pare că ar fi vorba de o reclamaţie făcută de un fost angajat al instituţiei, concediat în primăvara acestui an. Nu am niciun fel de emoţii pentru că la instituţia pe care o coordonez s-a lucrat şi se lucrează doar cu respectarea legii", declara atunci directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Vaslui, Remus Mitrea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici