Directorul al unei companii farmaceutice şi-a însuşit 18 milioane de lei şi a cumpărat articole de lux

O femeie, director financiar al unei companii farmaceutice, a fost reţinută, fiind acuzată de delapidare, după ce şi-a însuşit peste 18 milioane de lei cu care a cumpărat ceasuri şi haine de lux, precum şi parfumuri.

2362 afișări
Imaginea articolului Directorul al unei companii farmaceutice şi-a însuşit 18 milioane de lei şi a cumpărat articole de lux

Poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 1 au pus în executare trei mandate de percheziţie domiciliară şi trei mandate de aducere, în municipiul Bucureşti, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări privind fapte de delapidare.

Din datele anchetatorilor, a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada 2022 – iunie 2023, o femeie, în vârstă de 51 de ani, în calitate de director financiar al unei companii farmaceutice, şi-ar fi însuşit din activul societăţii 18.000.000 de lei, atât prin transferuri de numerar, în conturile personale, cât şi prin achiziţionarea unor cantităţi însemnate de produse de lux: ceasuri în valoare totală de 7.800.000 de lei, parfumuri estimate la 1.000.000 de lei şi articole vestimentare, în valoare de 3.000.000 de lei.

În urma percheziţiilor domiciliare, au fost găsite şi ridicate 20 de ceasuri de lux, aproximativ un kilogram de bijuterii, mai multe băuturi, articole vestimentare şi genţi exclusiviste, precum şi produse electronice de lux, ce urmează a fi expertizate, în vederea stabilirii valorii acestora şi instituirii de măsuri asigurătorii.

De asemenea, joi, acţionându-se în cadrul aceluiaşi dosar, au fost puse în aplicare alte 9 mandate de percheziţie domiciliară şi 20 de mandate de aducere, în Bucureşti, vizate fiind societăţi comerciale din categoria celor care oferă produse de lux, societăţi în conturile cărora bănuita ar fi dispus virarea unor importante sume de bani.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate documente justificative pentru tranzacţiile efectuate, urmând a fi analizate pentru a se stabili beneficiarul real al respectivelor produse şi servicii.

În baza probatoriului administrat în cauză, femeia a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând a fi prezentată magistraţilor cu propunere legală.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de delapidare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici