Directorul ANP se pensionează. Marius Vulpe, şeful Penitenciarului Iaşi, va fi director interimar

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a anunţat vineri că directorul ANP, Cătălin Bejan, se va pensiona începând cu 1 august, dată de la care conducerea va fi preluată de şeful Penitenciarului Iaşi, Marius Vulpe.

2819 afișări
Imaginea articolului Directorul ANP se pensionează. Marius Vulpe, şeful Penitenciarului Iaşi, va fi director interimar

Directorul ANP se pensionează. Marius Vulpe, şeful Penitenciarului Iaşi, va fi director interimar (Imagine Claudiu Irimie / Mediafax Foto)

"Acum vin de la o videoconferinţă cu conducerea ANP şi şefii penitenciarelor pentru a vedea ce facem pe viitor. Pe 11 iulie Cătălin Bejan mă anunta de plecarea sa la pensie cu 1 august. O decizie luată în timp îndelungat. Am decis să am această videoconferinţă urmare deciziei de numire a unui director interimar de la 1 august, în persoana lui Marius Vulpe, directorul Penitenciarului Iaşi din anul 2006. A ajuns pe acel post în urma unui concurs.

De la 1 august i-am spus domnului Vulpe că are posibilitatea să desemneze o echipă de doi adjuncţi pentru a îi înlocui pe cei doi care sunt în concediu medical. Am hotărât să constituim un grup din maximum cinci directori de penitenciare. Acest grup va conlucra cu conducerea ANP", a declarat Raluca Prună la sediul Ministerului Justiţiei.

Recent, în contextul protestelor deţinuţilor din închisorile din România, ministrul Justiţiei a declarat că este nemulţumit de activitatea conducerii ANP însă că nu a luat în calcul "o cerere de demisie pentru că suntem într-o situaţie de criză".

Nemulţumirile ministrului referitoare la Cătălin Bejan au apărut imediat după anchetele demarate în legătură cu carţile scrise în penitenciare, considerate lucrări ştiinţifice, pe baza cărora mai mulţi deţinuţi au obţinut reducere de pedepse.

"Eu vă pot spune că i-am cerut demisia şi domnia sa mi-a spus că nu înţelege să-şi dea demisia. I-am cerut demisia de acum o lună ", a declarat in luna ferbuarie Raluca Prună.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici