Directorul CJPC Iaşi recomandă elevilor votca în locul produselor etnobotanice

Directorul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Iaşi, Tonel Cazacu, îi îndeamnă pe elevi "mai degrabă să bea o votcă" decât să consume produse etnobotanice din magazinele de tip weed-shop, din cauza cărora ajung la spital.

139 afișări
Imaginea articolului Directorul CJPC Iaşi recomandă elevilor votca în locul produselor etnobotanice

Directorul CJPC Iaşi recomandă elevilor votca în locul produselor etnobotanice (Imagine: Mediafax Foto)

Directorul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Iaşi a declarat, joi, că a avut o întâlnire cu reprezentanţii elevilor din Iaşi, în care a fost abordată şi problema produselor etnobotanice, care pot fi procurate de la diverse magazine din Iaşi.

Cazacu a precizat că i-a rugat pe copii să nu consume produsele de la weed-shopuri, fiindcă acestea conţin substanţe dăunătoare sănătăţii.

"I-am atenţionat şi i-am rugat, pentru că şi eu sunt părinte, să nu consume produse de la aceste weed-shopuri deoarece le afectează creierul. Magazinele respective, care comercializează pastile sau ţigări, funcţionează pe fondul unor scăpări ale legii. Le-am spus că mai bine ar bea o votcă decât să consume produse de acest gen, pentru că sunt substanţe extrem de dăunătoare", a afirmat şeful CJPC Iaşi.

El a spus că s-a întâlnit, miercuri, cu 35 de reprezentanţi ai Consiliului Judeţean al Elevilor din Iaşi. Acţiunea a avut ca scop conştientizarea tinerilor asupra drepturilor pe care le au în calitate de consumatori.

De la începutul anului, câteva zeci de persoane, în majoritate tineri, au ajuns la spitale din Iaşi după ce au consumat produse etnobotanice. Medicii susţin că aceste produse pot provoca probleme cardiace şi stări de halucinaţie, punând în pericol viaţa consumatorilor.

Ultimul caz de acest gen s-a înregistrat miercuri, când la Spitalul de Urgenţe din Iaşi a fost adus un tânăr care consumase ţigări ce conţineau substanţe halucinogene.

Potrivit şefului Unităţii de Primire Urgenţe din cadrul Spitalul de Urgenţe din Iaşi, medicul Tudor Ciuhodaru, tânărul se află sub observaţie, fiind internat, în prezent, în Clinica de Toxicologie. Potrivit sursei citate, la internare băiatul a fost diagnosticat cu "puseu hipertensiv, probleme de respiraţie şi de echilibru".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici