Directorul Complexului Turceni a primit în iunie o primă de 149.000 de lei

Inspectorii de integritate s-au autosesizat în privinţa primei de 149.000 de lei pe care soţia directorului general al Complexului Turceni a trecut-o în declaraţia de avere la capitolul ce conţine veniturile soţului, au declarat pentru MEDIAFAX surse din Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

174 afișări
Imaginea articolului Directorul Complexului Turceni a primit în iunie o primă de 149.000 de lei

Complexul Energetic Turceni (Imagine: www.eturceni.ro)

Directorul general al Complexului Energetic Turceni, Dumitru Cristea, a primit, în luna iunie, o primă anuală de 149.000 de lei, conform declaraţiei de avere a soţiei acestuia, care este director economic la Primăria Târgu Jiu.

În declaraţia de avere a Narcisei Cristea, postată pe site-ul Primăriei Târgu-Jiu şi completată la sfârşitul lunii octombrie, se menţionează că din luna iunie a anului 2007, când a fost numit director general al Complexului Energetic Turceni şi până în iunie 2008 Dumitru Cristea a avut câştiguri salariale nete de aproximativ 124.000 de lei.

Prima anuală încasată de acesta în luna iunie este de aproape 149.000 de lei.

Directorul general al CE Turceni, Dumitru Cristea, a declarat, marţi, că banii au fost acordaţi conform prevederilor legale.

"Nu este doar o clauză în contractul de performanţă managerială pe care îl am cu şefii de la Bucureşti, ci este şi o prevedere a legislaţiei româneşti. Mi-am atins toţi indicatorii de performanţă pe care îi aveam în contractul cu AVAS şi Ministerul Economiei şi Finanţelor. Clauza este plata unui salariu lunar pentru fiecare lună de activitate. Sunt 12 luni ori salariul meu de 120 de milioane net fac un miliard şi 440 de milioane şi ceva. E un calcul simplu", a menţionat Cristea.

În declaraţia de avere a Narcisei Cristea se mai arată şi că soţii Cristea au împrumutat 250.000 de lei de la un om de afaceri gorjean, Viorel Petcu, care este patronul unei firme din Târgu Jiu ce a concesionat o suprafaţă mare de teren de la primărie pentru a ridica pe malul Jiului o piaţă privată pentru vânzarea produselor agro-alimentare. De asemenea, firma lui Petcu s-a implicat în ultimul an în exploatarea unor rezerve de cărbune, complexul energetic Craiova şi regia de apă grea Halânga fiind printre beneficiarii săi. Recent, societatea acestuia a fost invitată la CE Turceni, alături de alte firme private, pentru a negocia eventuale livrări de cărbune în cursul anului 2009.

Directorul general Dumitru Cristea afirmă că împrumutarea banilor de la Petcu nu constituie un conflict de interese pentru că omul de afaceri este rudă cu soţia sa.

"Nu e nimic în neregulă. Este văr al soţiei mele şi în această calitate am obţinut acel împrumut. Cât priveşte furnizarea de cărbune de la firma sa, nu mai este cazul întrucât CE Turceni tocmai a semnat cu Societatea Naţională a Lignitului Oltenia pentru o cantitate de 3,3 milioane tone cărbune în 2009, la preţul din 2007, că noi de asta am simulat o invitare a firmelor private, pentru ca SNLO să nu ne mărească preţul de livrare. Firmele private nu vor livra o tonă la Turceni, aşa că vă asigur că nu sunt probleme”, a menţionat directorul general Dumitru Cristea.

În declaraţia de avere a soţiei lui Cristea mai figurează mai multe terenuri şi imobile cumpărate, concesionate sau moştenite, precum şi mai multe depozite bancare făcute în 2007 şi 2008. Valoarea totală a celor cinci depozite în lei este de 465.000 de lei, cel mai mare fiind de 250.000 de lei. Soţii Cristea au şi un depozit de 15.000 de euro, precum şi patru terenuri agricole şi trei suprafeţe în intravilanului municipiului Târgu Jiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici