Directorul de la Berlin Zoo, acuzat că a vândut animale pentru a fi masacrate

Un politician din Partidul Verde din Germania a depus o plângere împotriva directorului Grădinii Zoologice din Berlin şi l-a acuzat pe acesta că ar fi vândut animalele nedorite pentru a fi masacrate.

15 afișări
Imaginea articolului Directorul de la Berlin Zoo, acuzat că a vândut animale pentru a fi masacrate

Directorul de la Berlin Zoo, acuzat că a vândut animale pentru a fi masacrate (Imagine: www.spiegel.de)

Directorul Bernhard Blaszkiewitz ar putea fi nevoit să renunţe la postul de director al Berlin Zoo, după ce Claudia Hämmerling, politician şi expertă în drepturile animalelor, a depus o plângere, luni, în care susţine că acesta ar ordona împerecherea în exces a animalelor, pentru ca puii nedoriţi să fie vânduţi pentru a fi ucişi,relatează, în ediţia de miercuri, Spiegel Online.

Blaszkiewitz este directorul Tierpark Berlin şi Berlin Zoo, unde locuieşte celebrul urs polar Knut.

Hämmerling precizează, în plângerea depusă, că Blaszkiewitz a vândut un hipopotam şi o familie de urşi negri asiatici pentru a fi măcelăriţi, în anii '90. Politicianul mai susţine că directorul ordonă împerecherea între specii diferite şi că mai mulţi tigri şi jaguari au fost vânduţi în China. Afirmaţiile expertei sunt sprijinite de proeminentul activist german pentru drepturile animalelor, Frank Albrecht.

Wolfgang Apel, preşedintele Ligii Germane pentru Protecţia Animalelor, a cerut ca acuzaţiile să fie clarificate rapid şi dacă sunt dovezi veridice împotriva lui Blaszkiewitz, acesta să demisioneze imediat.

Directorul Berlin Zoo a negat toate acuzaţiile şi susţine că este victima unei campanii de denigrare. El spune că animalele au fost vândute doar unor cumpărători redutabili şi că acuzaţiile de măcelărire au fost "scoase din aer".

Hammerling nu a putut fi contactată pentru a comenta afirmaţiile directorului‚ aceasta susţinând că este bolnavă .

Acuzaţii similare au fost îndreptate către conducerile altor grădini zoologice din ţară, când directorul Erfurt Zoo a fost concediat în luna iulie a anului trecut pentru că a ucis ilegal animale ale grădinii zoologice şi le-a vândut drept hrană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici