Directorul executiv al Agenţiei pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Mureş, eliberat din funcţie

Directorul executiv al Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Mureş, Cristian Viorel Răduţ, a fost eliberat din funcţie, după ce a fost descoperit „azilul groazei" în Bărdeşti. Prefectul a dispus verificarea tuturor centrelor de asistenţă socială din Mureş.

204 afișări
Imaginea articolului Directorul executiv al Agenţiei pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Mureş, eliberat din funcţie

Directorul executiv al Agenţiei pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Mureş, eliberat din funcţie

Prefectura Mureş arată, într-un comunicat transmis vineri, că joi autorităţile au fost sesizate că la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă „Căsuţa lu’ Min”, din comuna Sântana de Mureş, sat Bărdeşti, mai multe persoane sunt ţinute în condiţii improprii.

La faţa locului au fost identificate 30 de persoane, din care 7 persoane erau ţinute la subsolul clădirii, în condiţii improprii. În urma intervenţiei la centrul vizat, 13 persoane au fost transportate la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, iar 17 au fost relocate la centre rezidenţiale conforme din judeţul Mureş. Prefectura precizează că în azil nu a fost găsit niciun copil.

În acest moment, din cele 13 persoane investigate medical în cursul nopţii, 8 sunt internate la Clinica de Psihiatrie nr 1 şi 3 pacienţi se află la Clinica de Psihiatrie 2, din cadrul Spitalului Judeţean Mureş, iar o persoană la Clinica Medicală 1, din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş. Una dintre persoanele transportate aseară la UPU SMURD Târgu Mureş se află încă sub observaţie medicală.

Persoanele identificate în centru, care nu au avut nevoie de îngrijiri medicale, au fost relocate la centre rezidenţiale autorizate din judeţul Mureş, astfel: 9 la Luduş, 4 la Sighişoara şi 3 la Ideciu de Jos. Un beneficiar a fost preluat de la Centrul din Bărdeşti, în cursul serii zilei de 27 iulie, de membri ai familiei.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi din Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale a retras licenţa de funcţionare a Centrului de Îngrijire şi Asistenţă „Căsuţa lu’ Min”, eliberată la data de 28 decembrie 2020.

De asemenea, directorul executiv al Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Mureş, Cristian Viorel Răduţ, a fost eliberat din funcţie. Pe perioada cercetării administrative, acesta a fost mutat pe o funcţie publică de execuţie, din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Mureş.

Prefectul judeţului Mureş a dispus verificarea tuturor unităţilor de asistenţă socială care funcţionează pe raza judeţului Mureş.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici