Directorul general al Avioane Craiova va fi schimbat din funcţie

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a mandatat reprezentantul instituţiei în Consiliul de Administraţie al Avioane Craiova să voteze, miercuri, schimbarea din funcţie a directorului general al companiei de stat, Anatolie Boldişor, contestat de angajaţii firmei.

58 afișări
Imaginea articolului Directorul general al Avioane Craiova va fi schimbat din funcţie

Directorul general al companiei de stat Aviioane Craiova, Anatolie Boldişor (Imagine: Mediafax Foto)

Instituţia a scos din nou la vânzare, luni, pachetul majoritar de acţiuni al firmei.

"Până la finalizarea procedurii de privatizare, (...) AVAS va lua toate măsurile pentru ca situaţia societăţii comerciale să nu se înrăutăţească. Prima măsură pe care a luat-o, în acest sens, a fost aceea de a acorda mandat reprezentantului său în Consiliul de Administraţie de la Avioana SA Craiova, care va avea lor miercuri, 22 octombrie 2008, să voteze pentru schimbarea din funcţie a directorului general al acestei societăţi", informează AVAS.

Autoritatea a făcut un apel la angajaţii firmei pentru a nu înrăutăţi situaţia acesteia.

"Indiferent cât de bine pregătiţi sunt salariaţii unei societăţi sau cât de atractivă este compania, protestele de stradă prelungite nu au nici pe departe rolul de a atrage potenţialii investitori", a mai menţionat AVAS.

Salariaţii de la Avioane Craiova au reluat protestele, luni dimineaţă, după ce săptămâna trecută au întrerupt lucrul, două zile consecutiv, nemulţumiţi că nu şi-au mai primit salariile pe ultimele două luni şi solicitând demisia directorului general.

Instituţia a relansat, luni, la privatizare, compania Avioane Craiova, data limită până la care pot fi depuse documentele de participare şi ofertele finale fiind 24 noiembrie.

AVAS a scos la vânzare un pachet de acţiuni reprezentând 80,97% din capitalul social al companiei. Vânzarea celor 741.339 de acţiuni cu valoare nominală de 2,5 lei se va realiza prin negociere pe bază de oferte finale, îmbunătăţite şi irevocabile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici