Directorul Metrorex: Circulaţia la metrou ar putea să nu fie reluată până la finalul programului

Directorul Metrorex, Gheorghe Udrişte, a declarat, miercuri seară, că circulaţia la metrou, întreruptă după ce o garnitură a deraiat între staţiile Unirii şi Timpuri Noi, ar putea să nu fie reluată până miercuri noapte, la încheierea programului, din cauza duratei evaluării situaţiei.

45 afișări
Imaginea articolului Directorul Metrorex: Circulaţia la metrou ar putea să nu fie reluată până la finalul programului

Udrişte: Circulaţia la metrou ar putea să nu fie reluată până la finalul programului (Imagine: George Calin/Mediafax Foto)

Udrişte a spus că nu poate preciza cu exactitate dacă circulaţia pe ruta Unirii - Timpuri Noi va fi reluată în cursul serii de miercuri, deoarece urmează ca mai mulţi specialişti să evalueze situaţia produsă şi să stabilească motivele deraierii, precizând că speră ca cercetarea să se încheie foarte repede.

Directorul Metrorex a adăugat că după evacuarea tuturor călătorilor aflaţi în garnitura de metrou care a deraiat, la locul accidentului vor veni specialişti atât ai Metrorex, cât şi de la Autoritatea Feroviară Română, care vor face o cercetare amănunţită şi abia apoi va putea fi retrasă garnitura la depou.

El a mai spus că, pentru a se asigura o continuitate a călătoriei, vor fi făcute legăturile necesare între staţiile Izvor şi Unirii şi între Mihai Bravu şi Timpuri Noi.

Pe perioada verificărilor, curentul de înaltă tensiune va rămâne întrerupt între staţiile Unirii şi Timpuri Noi, a mai arătat Udrişte.

Directorul Metrorex a subliniat că cei care au făcut revizia garniturii de metrou care a deraiat vor fi sancţionaţi, precizând că aceasta a circulat pe ruta Unirii - Timpuri Noi doar marţi şi miercuri.

Prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaei, a declarat că în metroul deraiat între staţiile Unirii şi Timpuri Noi erau aproximativ 240 de persoane, toate au fost evacuate, iar în urma accidentului nu au fost victime, doar o femeie suferind un atac de panică.

Atănăsoaei a spus, când ieşea de la staţia Unirii, după ce a fost să verifice situaţia în urma deraierii garniturii de metrou, că accidentul s-a produs după ce o roată de la un vagon a ieşit de pe şină, fapt ce a dus la înclinarea acestuia.

Prefectul Capitalei a mai spus că evacuarea celor aproximativ 240 de călători s-a încheiat, nicio persoană nefiind rănită.

O femeie a fost scoasă de un echipaj SMURD pe un scaun şi cu mască pe gură, Atănăsoaei spunând că aceasta a sufert un atac de panică.

El a adăugat că nu au fost incidente legate de intervenţia echipajelor de la ISU Bucureşti şi evacuarea făcută de salvatorii de la metrou.

O garnitură de metrou a deraiat, miercuri seară, între staţiile Unirii 1 şi Timpuri Noi, nicio persoană nefiind rănită.

Accidentul a fost sesizat la numărul unic de urgenţă 112 în jurul orei 20.30, de către unul dintre călătorii aflaţi în compartimentul care a deraiat.

La faţa locului au fost trimise imediat patru echipaje de pompieri pentru stingerea unui eventual incendiu, două echipaje SMURD, un echipaj cu medic de urgenţă, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti, Anca Onofrei.

Metroul care a deraiat este mai aproape de staţia Timpuri Noi, însă salvatorii de la metrou au decis evacuarea călătorilor prin staţia Unirii, din cauza faptului că zona spre Timpuri Noi este încă sub tensiune, în acea porţiune nefiind întrerupt curentul.

Circulaţia pe întregul tronson a fost oprită temporar, urmând să fie reluată după evaluarea la faţa locului şi după ce garnitura va putea fi retrasă la depou.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici