Directorul Monitorului Oficial: Buletinele neconforme vor fi retipărite

Directorul general al Monitorului Oficial, Liviu Moraru, a declarat, duminică, că a început o anchetă internă privind apariţia celor 8.400 de buletine de vot "neconforme", menţionând că a comunicat primele date prefectului de Bucureşti şi că vinovaţii vor fi sancţionaţi disciplinar.

297 afișări
Imaginea articolului Directorul Monitorului Oficial: Buletinele neconforme vor fi retipărite

Directorul Monitorului Oficial: Buletinele neconforme vor fi retipărite (Imagine: Mediafax Foto)

"Tipografia Monitorul Oficial R.A. a început o anchetă internă referitoare la apariţia a 8.400 de buletine de vot neconforme în Circumscripţia nr. 42, municipiul Bucuresti şi a comunicat Instituţiei Prefectului municipiului Bucureşti primele concluzii ale anchetei", a spus oficialul Monitorului Oficial, prin intermediul unui comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Directorul Monitorului Ofcial a subliniat, conform comunicatului citat, că "buletinele de vot greşite vor fi retipărite, conform contractului de prestări servicii încheiat cu Instituţia Prefectului Municipiului Bucureşti", iar în cazul vinovaţilor vor fi luate "măsuri disciplinare", aceştia fiind acuzaţi de "neglijenţă în serviciu".

Instituţia Prefectului Municipiului Bucureşti aşteaptă comunicările oficiilor electorale cu privire la eventualele erori de formă şi conţinut pe care le-ar constata după primirea buletinelor de vot.

În funcţie de aceste comunicări, prefectul Bucureştiului va cere Regiei Autonome Monitorul Oficial să îndrepte, conform clauzelor contractuale, erorile constatate, a informat, sâmbătă, Biroul de presă al Prefecturii Capitalei.

Prefectura Bucureşti a reamintit că în conformitate cu prevederile articolului 36, alineatul 4, din Legea 35/2008 şi-a îndeplinit obligaţia de predare a buletinelor de vot ale Circumscripţiei 42 - Bucureşti, în pachete de multiplu de 100 de bucăţi, pe baza unui proces verbal încheiat între R.A. Monitorul Oficial, prefect şi preşedintele Biroului Electoral Municipal (BEM).

Membrii BEM şi cei ai Oficiului electoral din Sectorul 1 au constatat, vineri, că un lot de buletine de vot pentru Colegiul 1 pentru Camera Deputaţilor era tipărit greşit. Astfel, în locul candidaturilor pentru Camera Deputaţilor figurau candidaturile pentru Senat, în dublu exemplar, precum şi câteva pagini albe.

În Colegiul 1 din Capitală sunt trecute pe listele electorale aproximativ 40.000 de persoane, iar necesarul de buletine de vot, conform legii, este de circa 44.000, respectiv numărul alegătorilor plus o rezervă de 10%.

Vineri seară, BEM a cerut prefectului Capitalei să retipărească 8.400 de buletine de vot din Colegiul 1 pentru Camera Deputaţilor, care au fost greşit tipărite şi a dispus verificarea tuturor buletinelor de vot din Capitală în maximum 48 de ore.

Procesul de verificare a buletinelor de vot din sectoarele 1,2 şi 4 a fost suspendat, sâmbătă, după ce oficiile electorale din aceste sectoare ale Capitalei au contestat decizia BEM la Biroul Electoral Central.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici