Directorul şi eleva de la liceul particular din Sighet rămân în arest

Curtea de Apel Cluj a respins, marţi, recursul depus de directorul liceului particular din Sighetu Marmaţiei, Meda Leordean, şi cel al elevei Ileana Botici, arestate în dosarul "mită la bac", la decizia de prelungire a duratei arestării preventive.

145 afișări
Imaginea articolului Directorul şi eleva de la liceul particular din Sighet rămân în arest

Directorul şi eleva de la liceul particular din Sighet, rămân în arest (Imagine: Mediafax Foto)

Judecătorii Curţii de Apel Cluj, care au judecat marţi recursurile lui Leordean şi Botici, au arătat că acestea au fost respinse ca nefondate.

De asemenea, marţi s-a judecat la Curtea de Apel Cluj şi recursul înaintat de eleva Ileana Botici faţă de cererea de eliberare provizorie sub control judiciar. Pronunţarea în cazul acestui recurs a fost amânată pentru data de 12 august.

Curtea de Apel Cluj a respins, marţea trecută, recursurile înaintate de directorul liceului privat din Sighetu Marmaţiei şi de eleva Ileana Botici, ambele arestate în dosarul "mită la bac", care au cerut eliberarea provizorie sub control judiciar.

Curtea de Apel Cluj a judecat, marţea trecută, recursurile înaintate de avocatul elevei Ileana Botici, Vasile Moldovan, la decizia Tribunalului Maramureş, care a respins, miercurea trecută, cererea privind eliberarea sub control judiciar a acesteia, pe motiv că ar influenţa ancheta, şi cel al directoarei Meda Leordean, a cărei cerere de eliberare în aceiaşi termeni a fost, de asemenea, respinsă de Tribunalul Maramureş.

Curtea de Apel Cluj a respins, marţi, ca nefondate recursurile înaintate de Meda Leordean şi de eleva Ileana Botici, sentinţa fiind definitivă. Cele două inculpate nu au fost prezente în sala de judecată.

Curtea de Apel Cluj a decis, în 15 iulie, ca Ileana Botici să fie arestată pentru 29 de zile, pentru cumpărare de influenţă şi complicitate la trafic de influenţă, iar directorul liceului din Sighet, Meda Leordean, arestat cu o săptămână înainte în dosarul fraudării examenului de bacalaureat să rămână în arest.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici