Dispută între Salvamont şi jandarmi în privinţa unui grup de turişti: „Încă o minciună a bravilor jandarmi" /„Au făcut taximetrie”

Dispeceratul Naţional Salvamont îi acuză pe jandarmii montani că şi-au asumat meritul recuperării unui grup de turişti ameninţaţi de o ursoaică, dar că, de fapt, oamenii au fost scoşi din zonă de un schipaj Salvamont Bucegi, în timp de jandarmii au făcut „taximetrie”.

14275 afișări
Imaginea articolului Dispută între Salvamont şi jandarmi în privinţa unui grup de turişti: „Încă o minciună a bravilor jandarmi" /„Au făcut taximetrie”

Dispută între Salvamont şi jandarmi în privinţa unui grup de turişti: „Încă o minciună a bravilor jandarmi" /„Au făcut taximetrie”

„Încă o minciună a bravilor jandarmi montani. Grupul de turişti a fost scos din zona cu probleme de către un echipaj al Salvamont Buşteni şi au fost duşi în siguranţă până la Piatra Arsă.

Jandarmii i-au aşteptat la "barieră" şi, ca de obicei, au pozat în mari salvatori, bombardând presa cu comunicate mincinoase. Să aştepţi turişti la barieră şi să îi cobori la Sinaia cu maşinile Jandarmeriei nu înseamnă "să cobori în siguranţă", înseamnă taximetrie”, se arată într-o postare a Dispeceratului Naţional Salvamont.

I.J.J. Prahova a anunţat sâmbătă că a fost solicitat, în jurul orei 18.00, în urma unui apel la 112, pentru recuperarea unui grup de 13 turişti ce doreau să coboare pe traseul Jepii Mari.

Aceştia nu au mai putut continua deplasarea din cauza apariţiei pe traseu a unei ursoaice cu pui. În ciuda zgomotelor făcute de turişti, ursoaica nu s-a îndepărtat, grupul fiind nevoit să solicite sprijinul jandarmilor.

Două echipaje au intervenit pentru preluarea acestora din zona Piatra Arsă. Grupul a fost coborât în siguranţă în Sinaia, arăta comunicatul Jandarmeriei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici