Distrigaz Sud va cere din nou creşterea preţului gazelor

Distrigaz Sud va cere din nou Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) majorarea preţului gazelor livrate populaţiei, la 1 ianuarie 2009, în contextul creşterii preţului gazelor din import, a declarat, joi, directorul general al companiei, Bernard Arnaut.

32 afișări
Imaginea articolului Distrigaz Sud va cere din nou creşterea preţului gazelor

Distrigaz Sud va cere din nou ANRE creşterea preţului gazelor naturale (Imagine: Mediafax Foto)

"Suntem în situaţia în care preţul barilului de petrol scade, dar cel al gazelor continuă să crească", a afirmat Arnaut.

Potrivit acestuia, preţul gazelor din import este estimat să crească până la sfârşitul anului de la 510-520 de dolari pe 1.000 de metri cubi la 540-550 de dolari pe 1.000 metri cubi.

Preţul gazelor este fixat în funcţie de cel al barilului de petrol, variaţiile ascendente sau descendente ale preţului petrolului sunt preluate de preţul gazelor într-un interval de 4-6 luni.

Arnaut a afirmat că Distrigaz Sud se află în negocieri cu autorităţile.

"Vom fi într-o situaţie din ce în ce mai gravă dacă autorităţile vor refuza (recunoaşterea creşterii preţului gazelor din import în tarife n.r.)", a spus Arnaut.

Distrigaz Sud şi E.On Gaz România, cei doi mari distribuitori şi furnizori de gaze, au cerut ANRE, în luna septembrie, să crească preţul gazelor livrate populaţiei.

ANRE a decis, însă, să păstreze nivelul tarifelor, la 1 noiembrie, şi a anunţat că preţul va rămâne nemodificat până la sfârşitul anului şi ar putea să scadă în a două parte a anului 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici