DN 13, între Gheorgheni şi Praid, redeschis circulaţiei

Drumul Naţional 13 B, între Gheorgheni şi Praid prin Pasul Bucin, închis circulaţiei de miercuri de la ora 11.00, din cauza căderilor masive de arbori pe carosabil, a fost deschis temporar, pentru a permite maşinilor care formează cozi de kilometri să treacă Pasul Bucin.

561 afișări
Imaginea articolului DN 13, între Gheorgheni şi Praid, redeschis circulaţiei

DN 13, între Gheorgheni şi Praid, redeschis circulaţiei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"De-o parte şi de alta a drumului blocat s-au format coloane de maşini pe sute de metri. Momentan, pentru că vântul s-a mai domolit în intensitate, vom deschide circulaţia pe DN 13 B, ca autovehiculele care au venit dinspre Praid sau dinspre Gheorgheni să poată să traverseze trecătoarea şi să ajungă la destinaţii", a declarat ing. Mircea Roşca de la Secţia Drumuri Naţionale (SDN) Harghita.

Potrivit sursei citate, în cazul în care condiţiile atmosferice se vor înrăutăţi, DN 13 B va fi din nou închis circulaţiei.

"De la 4.00 dimineaţa şi până la 11.00, când s-a închis drumul, au căzut pe carosabil peste o sută de copaci, este foarte periculos. Drumul s-a deschis temporar pentru că şoferii erau foarte nervoşi, că au stat pe loc trei ore. Dacă începe iar să sufle vântul, se va opri circulaţia din nou. Eu sunt drumar de ani de zile şi nu m-aş duce noaptea pe drumul ăsta, pe o asemenea vreme, nici dacă m–ar împuşca cineva. Chiar şi azi dimineaţă era cât pe ce să fie striviţi de arborii care cădeau continuu muncitorii mei care lucrau la tăierea şi scoaterea copacilor căzuţi pe drum", a declarat şeful Districtului Bucin al SDN Harghita, Solyom Peter.

În Pasul Bucin continuă să ningă, dar vântul nu mai suflă cu putere.

Ninge pe toată reţeaua de drumuri naţionale din judeţul Harghita, circulaţia desfăşurându-se în condiţii de iarnă.

Şeful secţiei Drumuri Naţionale Harghita, Cătălin Romanescu, declara, miercuri dimineaţă, că decizia de închidere a drumului a fost luată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă după ce, în cursul dimineţii, arborii au continuat să se prăbuşească pe şosea.

"Pericolul este prea mare, acum au început să cadă snopi de brazi pe carosabil, câte cinci - şase deodată. Continuă să ningă abundent pe DN 13 B şi asta înseamnă că arborii vor continua să se prăvălească, punând în pericol viaţa participanţilor la trafic", declara Romanescu.

Drumul Naţional 13 B, între Gheorgheni şi Praid, a mai fost complet închis complet şi în noaptea de duminică spre luni, după ce zeci de copaci au căzut pe şosea doborâţi de vântul care a suflat cu aproximativ o sută de kilometri pe oră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici