DNA a făcut percheziţii la Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud. Birourile preşedintelui şi vicepreşedintelui au fost sigilate

DNA a făcut, joi, percheziţii la sediul Consiliului Judeţean (CJ) Bistriţa-Năsăud, sigilând, potrivit secretarului CJ, biroul preşedintelui instituţiei, Liviu Rusu, şi al vicepreşedintelui Luca Iancu, ambii membri PDL.

988 afișări
Imaginea articolului DNA a făcut percheziţii la Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud. Birourile preşedintelui şi vicepreşedintelui au fost sigilate

DNA a făcut percheziţii la Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud. Birourile preşedintelui şi vicepreşedintelui au fost sigilate

Potrivit secretarului Consiliului Judeţean, Iosif Redl, DNA a pus sigilii pe birourile celor doi în aceeaşi zi (joi - n.r.) în care a mai făcut percheziţii acasă, respectiv la sediul unei firme la care acţionar este Ioan Andreica, fost secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT).

"A fost DNA azi (joi - n.r.) la Consiliul Judeţean. S-au pus sigilii pe birourile preşedintelui Liviu Rusu şi al vicepreşedintelui Luca Iancu. Nu ştiu de ce. Nu m-a informat nimeni", a declarat corespondentului MEDIAFAX Iosif Redl.

Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Liviu Rusu (PDL), este prim-vicepreşedinte al filialei Bistriţa-Năsăud a PDL.

Potrivit ultimei declaraţii de avere, acesta deţine terenuri la Sângeorz-Băi şi în satul Ragla, are două case, la Sângeorz-Băi şi Ragla, un apartament la Bistriţa şi încă unul la Bucureşti, două maşini, un Renault şi o maşină de teren marca Jeep din 2008, ultima fiind cumpărată imediat după ce acesta a fost ales preşedinte al CJ, în 2008. Totodată, Liviu Rusu este acţionar la firma SC Montana Islaz SRL.

După ce liderul PDL Bistriţa-Năsăud, Ioan Oltean, a fost ales secretar general al PDL, Liviu Rusu a fost desemnat de acesta să preia o parte din responsabilităţile de lider judeţean.

La rândul său, vicepreşedintele CJ, Luca Iancu (PDL), deţine, potrivit ultimei declaraţii de avere, patru terenuri, unul în municipiul Bistriţa, altul în oraşul Mediaş, respectiv în satele Bistriţa Bârgăului şi Cetate. El are trei apartamente, două la Bistriţa şi unul la Mediaş, o casă la Mediaş, dar şi o casă de vacanţă la Bistriţa Bârgăului.

Luca Iancu deţine un autoturism Mercedes din 2001, tablouri de 25.000 de euro şi bijuterii de 6.000 de euro. El mai deţine acţiuni în valoare de 300.000 de lei. Soţia sa, Ileana Luca, este arhitect de profesie şi a realizat mai multe lucrări în beneficiul Consiliului Judeţean şi a altor instituţii subordonate.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, Liviu Rusu şi Luca Iancu nu au putut fi contactaţi.

Al doilea vicepreşedinte al instituţiei, Mihai Bumbu (PNL), a declarat că nu se află în localitate şi nu ştie ce s-a întâmplat.

Reprezentanţii DNA au făcut, joi, percheziţii la locuinţa din Bistriţa a fostului secretar de stat în MDRT Ioan Andreica şi la sediul unei firme la care el este asociat, Andreica spunând că a fost informat telefonic despre aceste percheziţii, însă nu i s-a spus pentru ce este cercetat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici