DNA: Anul trecut a crescut numărul condamnaţilor definitiv cu 150 la sută

Numărul condamnaţilor definitiv a crescut anul trecut cu 150 la sută, respectiv 743 de persoane au primit sentinţe de condamnare, dintre care opt sunt demnitari, potrivit bilanţului activităţii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

112 afișări
Imaginea articolului DNA: Anul trecut a crescut numărul condamnaţilor definitiv cu 150 la sută

DNA: Anul trecut a crescut numărul condamnaţilor definitiv cu 150 la sută (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

Raportul DNA, dat publicităţii, joi, menţionează că a continuat pronunţarea unor soluţii de condamnare în dosarele de mare corupţie, printre persoanele condamnate definitiv sunt opt demnitari: un ministru, un deputat (secretar stat la momentul faptei), un senator (comandant al Statului Major al Forţelor Terestre), un secretar de stat şi un director al Companiei Naţionale Lignitul Oltenia (CNLO), un secretar general adjunct în Ministerul Agriculturii, doi directori adjuncţi ai unui serviciu de informaţii cu rang de subsecretari de stat şi un subprefect.

Potrivit DNA, s-a menţinut rata mare a condamnărilor şi a celorlalte decizii prin care instanţele de judecată au stabilit vinovăţia, respectiv 90 la sută din totalul persoanelor faţă de care s-au pronunţat hotărâri defintve în 2012.

Totodată, sursa citată spune că s-a menţinut atenţia privind soluţionarea cauzelor importante şi complexe finalizate prin rechizitoriu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici