DNA cere închisoare cu executare pentru Sebastian Ghiţă, în dosarul în care este acuzat de fapte de corupţie alături de foşti procurori şi ofiţeri de poliţie

Procurorul DNA a cerut, luni, pedeapsă cu executare pentru fostul deputat Sebastian Ghiţă, la ultimul termen al dosarului în care acesta este acuzat de fapte de corupţie, alături de foşti procurori şi ofiţeri de poliţie.

897 afișări
Imaginea articolului DNA cere închisoare cu executare pentru Sebastian Ghiţă, în dosarul în care este acuzat de fapte de corupţie alături de foşti procurori şi ofiţeri de poliţie

DNA cere închisoare cu executare pentru Sebastian Ghiţă, în dosarul în care este acuzat de fapte de corupţie alături de foşti procurori şi ofiţeri de poliţie

„Se impune ca pedepsele cu închisoare să fie executate în regim de detenţie efectivă pentru fiecare dintre inculpaţi. În opinia noastră, această cauză este una de referinţă pentru corupţia şi legăturile dintre sistemul judiciar şi cel politic. Viorel Dosaru, Liviu Tudose şi Constantin Ispas şi-au subordonat importantele funcţii pe care le deţineau unor interese private din domeniul politic. (...) În ceea ce priveşte pe inculpatul Sebastian Ghiţă, el şi-a construit o reţea informativă incompatibilă cu statul de drept, cu scopul de a-şi proteja interesele. Ghiţă s-a sustras de la judecată aşa că nu există o garanţie că va executa pedeapsa”, a spus procurorul DNA.

Fostul deputat Sebastian Ghiţă a fost trimis, în 2016, în judecată de procurorii DNA, fiind acuzat de două infracţiuni de dare de mită, cumpărare de influenţă, spălare de bani, şantaj, două infracţiuni de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii şi conducerea unei maşini fără permis.

Alături de Sebastian Ghiţă au mai fost trimişi în judecată Liviu Tudose, la data faptelor procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, sub acuzaţiile de luare de mită şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, Viorel Dosaru la data faptelor şef al IPJ Prahova, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, favorizarea făptuitorului, trafic de influenţă şi folosirea de informaţii care nu sunt destinate publicităţii, Constantin Ispas, ofiţer de poliţie şi Aurelian Constantin, la data faptelor procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti pentru săvârşirea infracţiunilor de cercetare abuzivă şi folosirea de informaţii care nu sunt destinate publicităţii.

În rechizitoriul procurorilor se arată că “în perioada iunie 2013 - primăvara anului 2014, în timp ce pe rolul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti se afla, în curs de urmărire penală, o cauză complexă în care se efectuau cercetări cu privire la săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani, mai multe persoane vizate au obţinut informaţii confidenţiale pe mai multe căi, printre beneficiarii acestor informaţii nedestinate publicităţii fiind şi Ghiţă Sebastian Aurelian”.

Informaţiile confidenţiale priveau obiectul unor cercetări asupra unor persoane fizice sau juridice, măsurile de supraveghere tehnică dispuse, măsurile preventive ce urmau a fi luate, numele procurorului de caz şi ale ofiţerilor de poliţie delegaţi să efectueze urmărire penală.

“Concret, folosindu-se de influenţa pe care o avea şi pe care o exercita efectiv pentru menţinerea şi promovarea în funcţii publice a anumitor persoane, inculpatul Ghiţă Sebastian Aurelian i-a capacitat pe inculpaţii Tudose Liviu Mihail şi pe Dosaru Viorel să-i furnizeze informaţii confidenţiale din dosarul aflat în curs de urmărire penală”, mai arată rechizitoriul DNA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici