DNA cere instanţei supreme arestarea pentru corupţie a generalului de brigadă din MApN, Ion Marian

Procurorii anticorupţie au cerut instanţei supreme arestarea preventivă a generalului de brigadă Ion Marian, locţiitorul şefului Direcţiei Management Resurse Umane din Ministerul Apărării Naţionale, acuzat de fapte de corupţie în legătură cu facilitarea angajării în minister.

91 afișări
Imaginea articolului DNA cere instanţei supreme arestarea pentru corupţie a generalului de brigadă din MApN, Ion Marian

DNA cere instanţei supreme arestarea pentru corupţie a generalului de brigadă din MApN, Ion Marian (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

În acest dosar, procurorii DNA au mai cerut arestarea preventivă a generalului-maior Mihai Chiriţă, şeful Direcţiei Doctrină şi Instrucţie din MApN, precum şi a lui Vasile Belciug, Ionuţ Crinu Onean şi Dan Costel Crăciunean.

Surse judiciare au declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că acuzaţiile în acest dosar sunt de luare şi dare de mită, abuz în serviciu, trafic de influenţă şi instigare la unele dintre aceste infracţiuni, dar şi de asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.

Acuzaţiile au fost formulate în legătură cu modul în care aceştia plănuiau să facă unele angajări în cadrul MApN, potrivit surselor citate.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie judecă, marţi, această propunere de arestare preventivă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici