DNA: Consilierul fostului primar Chiliman, judecat pentru că a primit mită 1,4 milioane de lei

Consilierul fostului primar al Sectorui 1 Adrian Chiliman, Robert Grigorescu, a fost trimis în judecată de DNA, pentru luare de mită, după ce a primit de la un om de afaceri aproape 1,4 milioane de lei, iar în schimbul banilor a atribuit contracte de reabilitare termică a blocurilor.

459 afișări
Imaginea articolului DNA: Consilierul fostului primar Chiliman, judecat pentru că a primit mită 1,4 milioane de lei

DNA: Consilierul fostului primar Chiliman, judecat pentru că a primit mită 1,4 milioane de lei

Conform Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în perioada februarie 2009 – decembrie 2013, Robert Grigorescu, în calitate de consilier personal al primarului Sectorului 1 Bucureşti, cu atribuţii de coordonare a Direcţiei de Investiţii, a cerut procentaje de 10 şi 15% din valoarea unor contracte de lucrări şi a primit de la un om de afaceri suma totală de 1.397.497 lei.

„Banii respectivi au fost primiţi de inculpat în numerar la biroul său, direct sau prin intermediari, pentru a atribui şi a asigura derularea în bune condiţii a mai multor contracte de reabilitare termică a blocurilor, atribuite de Primăria Sectorului 1 Bucureşti firmei administrate de omul de afaceri, direct sau în subantrepriză”, potrivit sursei citate.

Procurorii au pus sechestru asupra bunurilor mobile şi imobile deţinute de Grigorescu, respectiv asupra sumelor de bani existente în conturilor bancare deschise pe numele aceluiaşi inculpat, până la concurenţa sumei de 1.397.497 lei.

Dosarul se va judeca la Tribunalul Bucureşti.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici