DNA Ploieşti a pus sechestru pe averea lui Sebastian Ghiţă în dosarul "Tony Blair"

DNA Ploieşti a pus sechestru pe averea lui Sebastian Ghiţă, până la concurenţa sumei de 220.000 euro, în dosarul "Tony Blair", transmite corespondentul MEDIAFAX.

1202 afișări
Imaginea articolului DNA Ploieşti a pus sechestru pe averea lui Sebastian Ghiţă în dosarul "Tony Blair"

DNA Ploieşti a pus sechestru pe averea lui Sebastian Ghiţă în dosarul "Tony Blair" (Imagine Marius Dumbraveanu / Mediafax Foto)

Deputatul Sebastian Ghiţă a fost citat, miercuri, la DNA Ploieşti, în dosarul în care fostul premier Victor Ponta este acuzat că a primit 220.000 de euro pentru a asigura acestuia un loc eligibil la alegerile din 2012.

Când a ieşit din sediul DNA Ploieşti, deputatul a declarat că procurorii i-au pus sechestru pe avere până la concurenţa sumei de 220.000 euro.

Înainte de a intra la DNA, Sebastian Ghiţă a lăsat să se înţeleagă că procurorii îi vor pune sechestru pe avere şi a criticat această procedură.

Întrebat dacă există posibilitatea să i se pună sechestru pe avere, deputatul a răspuns: "Există într-un astfel de dosar, una, două ca să avem ce să raportăm la bilanţuri, când ne dăm mari, punem sechestre, facem cum facem noi, povestirile lui Caragiale, două la primărie, două la prefectură şi două la şcoala de fete. Adică, i-au pus 200.000 lui Ponta, îmi mai pun 200.000 mie, îi mai pun 200.000 unuia pe care-l găsesc în dosar, dacă o prind pe doamna Birchall aici îi mai pun şi dânsei 200.000 şi noroc că nu locuieşte domnul Blair în Romania că i-ar pune şi lui 200.000 şi la sfârşit ar raporta că au sechestrat un milion şi ar ţipa la cei de la ANAF: <Dom'le, reperaţi-mi milionul>”.

În opinia deputatului Sebastian Ghiţă, "de dragul raportărilor de arestări şi sechestre la hectar, cetăţenilor din România li se întâmplă în momentul în care apare un dosar o chestiune extrem de ciudată, fără să se individualizeze numele, faptele şi sumele pentru care sunt cercetaţi, li se pun nişte sechestre astronomice constituite din adunarea multor sume care se întâlnesc în dosar".

"Cred că a venit momentul să le spunem procurorilor DNA că atunci când fac un dosar nu trebuie să se facă de râs, trebuie să pună sechestru proporţional cu fapta şi repartizând suma tuturor celor care într-un fel sau altul au participat în dosar, nu pot să pună aceeaşi sumă sechestru tuturor celor din dosar şi, mai mult, nu pot să o înmulţească cu trei, doar că în dosar sunt trei persoane", a spus deputatul.

Totodată, acesta l-a atacat pe procurorul Mircea Negulescu, care instrumentează dosarul, afirmând despre acesta că a devenit "un baron al justiţiei".

"În schimb, am venit să vă aduc un document pe care l-am primit zilele acestea despre o firmă din Ploieşti, o firmă pe care domnul procuror Negulescu o foloseşte, una din firmele pe care le foloseşte la afacerile sale din Ploieşti. Atunci când v-am spus că, după ce şi-a eliminat baronii politici, a devenit dânsul un baron al justiţiei, aici, în Prahova n-am glumit. Şi astfel de documente şi de elemente o să le vedeţi apărând din ce în ce mai des", a spus Sebastian Ghiţă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici