DNA: Şeful Poliţiei de Frontieră din Româneşti, cercetat sub control judiciar pentru abuz în serviciu

Şeful Poliţiei de Frontieră din Româneşti, judeţul Botoşani, Dinu Barnea, este cercetat de DNA sub control judiciar, după ce i-a determinat pe doi subalterni să nu sancţioneze un apropiat al acestuia care conducea o maşină, deşi avea permisul anulat.

370 afișări
Imaginea articolului DNA: Şeful Poliţiei de Frontieră din Româneşti, cercetat sub control judiciar pentru abuz în serviciu

DNA: Şeful Poliţiei de Frontieră din Româneşti, cercetat sub control judiciar pentru abuz în serviciu

Conform unui comunicat de presă al DNA, în acelaşi dosar este cerecetat şi coordonatorul turei de serviciu din cadrul aceluiaşi sector de frontieră, Liviu Ciobanu.

Cei doi poliţişti de frontieră sunt cercetaţi pentru instigare la abuz în serviciu, instigare la favorizarea făptuitorului şi fals intelectual.

„La data de 31 octombrie 2014, inculpatul Barnea Dinu, la solicitarea unei persoane, cu care se afla în relaţii de cointeresare, prin intermediul comisarului de poliţie Ciobanu Liviu, cu intenţie, i-a determinat pe doi subalterni (agenţi de poliţie), să-şi încalce atribuţiile de serviciu şi să nu dispună măsurile legale care se impuneau în cazul constatării unei infracţiuni la regimul circulaţiei”, conform DNA.

Cei doi agenţi nu au sancţionat-o pe persoana din apropiată lui Barnea şi au lăsat-o să plece.

„Ulterior, inculpatul Barnea Dinu a aprobat o notă raport întocmită de către comisarul de poliţie Ciobanu Liviu, în care era consemnat în fals că niciuna dintre patrule nu a constatat infracţiuni pe perioada efectuării serviciului. Prin aceste demersuri, au fost prejudiciate interesele legale ale Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, ca unitate de poliţie de care aparţineau ofiţerii şi agenţii de poliţie, concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit pentru persoana respectivă, constând în evitarea atragerii răspunderii penale pentru fapta comisă”, conform procurorilor anticorupţie.

În cauză se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.

Citeşte şi: Ziua Ambulanţei

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici