DNA: Şeful Poliţiei Eforie, cercetat pentru luare de mită şi instigare la abuz în serviciu. Pentru ce ar fi primit 300 de lei pe zi

Şeful Poliţiei oraşului Eforie este cercetat pentru luare de mită şi instigare la abuz în serviciu, după ce ar fi luat bani pentru a tolera comerţul clandestin pe plajă. Procurorii DNA Constanţa au dispus plasarea acestuia sub control judiciar pentru 60 de zile.

2850 afișări
Imaginea articolului DNA: Şeful Poliţiei Eforie, cercetat pentru luare de mită şi instigare la abuz în serviciu. Pentru ce ar fi primit 300 de lei pe zi

Potrivit unui comunicat al DNA- Serviciul teritorial Constanţa, în perioada iulie-august 2019 şi iulie-august 2020, în calitate de comandant al Poliţiei oraşului Eforie, inculpatul ar fi primit în mod repetat şi periodic, de la o persoană, sume de bani, ca să nu îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu.

Procurorii susţin că ar fi vorba de tolerarea unor activităţi de comerţ clandestin desfăşurate cu precădere pe plajele staţiunii Eforie.

„Din probele administrate rezultă că suma primită cu titlul de mită ar fi fost de 300 lei/zi, remiterea banilor fiind făcută o dată la câteva zile, preponderent în zilele de luni şi joi ale fiecărei săptămâni, în imediata apropiere a sediului Poliţiei oraşului Eforie. La rândul său, coinculpatul care ar fi remis în mod periodic banii comandantului Poliţiei oraşului Eforie, i-ar fi colectat, în mod repetat de la persoanele interesate de obţinerea protecţiei pentru activităţile de comerţ clandestin. De asemenea, persoana respectivă pretindea şi primea bani şi pentru presupuse informaţii despre controalele efectuate de autorităţi”, se arată în comunicatul DNA.

De asemena, în 10 august 2020, şeful Poliţiei Eforie i-ar fi solicitat unui agent constatator să înlocuiască măsura amenzii de 1.000 lei, aplicată unei persoane pentru contravenţii la regimul rutier, cu sancţiunea avertismentului, măsură pe care numai instanţa de judecată o putea dispune.

În acest dosar sunt urmărite penal şi alte persoane. Conform procurorilor, trei dinre acestea se află în stare de arest la domiciliu din 28 august 2020 pentru infracţiuni de dare de mită, trafic de influenţă, evaziune fiscală.

Şeful Poliţiei Eforie nu are voie, pe timpul controlului judiciar, să părăsească România şi să îşi exercite profesia de poliţist.

„Inculpatului i s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive”, se mai arată în comunicat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici