DNSC: Atacuri cibernetice în numele Netflix

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) atrage atenţia asupra unor atacuri de tip pishing în care atacatorii folosesc numele companiei Netflix.

296 afișări
Imaginea articolului DNSC: Atacuri cibernetice în numele Netflix

DNSC: Atacuri cibernetice în numele Netflix

„Ai primit un e-mail sau poate chiar un SMS de la Netflix, prin care eşti notificat că trebuie să-ţi <actualizezi informaţiile de client>? Ai grijă! În spatele iniţiativei sunt infractori cibernetici care vor să-ţi fure datele de autentificare”, susţin specialiştii de la DNSC.

Conform acestora, textul în limba română este corect din punct de vedere gramatical, ceea ce, în lipsa unor verificări elementare, ar face ca un astfel de atac să aibă o rată de succes crescută. Specialiştii atrag atenţia că adresa de pe care sunt trimise mailurile nu aparţine Netflix.

„Verifică mereu sursa mesajului primit, înainte de a efectua o acţiune potenţial dăunătoare pentru dispozitivele sau datele tale Evită accesarea de link-uri provenite din surse necunoscute şi scanează-le cu o soluţie de securitate. tunci când activezi online, asigură-te că eşti pe site-ul dorit prin verificarea atentă a numelui de domeniu oficial utilizat de compania vizată. Evită redirecţionarea către pagini de autentificare din link-uri primite online”, sunt sfaturile specialiştilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
netflix,
atacuri,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici