Document ONU privind clima: oamenii de ştiinţă au publicat un „ghid de supravieţuire"

Ultimul document realizat de specialiştii ONU privind evoluţia climei reprezintă un „ghid de supravieţuire" pentru a evita dezastrul climatic, susţine şeful ONU, Antonio Guterres.

440 afișări
Imaginea articolului Document ONU privind clima: oamenii de ştiinţă au publicat un „ghid de supravieţuire"

Document ONU privind clima: oamenii de ştiinţă au publicat un „ghid de supravieţuire"

Potrivit documentului, energia curată şi tehnologia pot fi exploatate pentru a evita dezastrul climatic iminent. În cadrul unei întâlniri organizate în Elveţia, oamenii de ştiinţă din domeniul climei au avertizat că un obiectiv cheie privind temperatura globală va fi probabil ratat. Ca urmare, documentul semnat de participanţi prezintă modul în care reducerea rapidă a consumului de combustibili fosili poate evita cele mai grave efecte ale schimbărilor climatice.

Ca răspuns la aceste concluzii, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a declarat că toate ţările ar trebui să îşi devanseze planurile de reducere la zero cu un deceniu. Aceste obiective ar trebui să reducă rapid emisiile de gaze cu efect de seră care încălzesc atmosfera planetei.

„Există o fereastră de oportunitate care se închide rapid pentru a asigura un viitor locuibil şi durabil pentru toţi", se arată în documentul citat de BBC.

Guvernele au convenit anterior să acţioneze pentru a evita ca majorarea temperaturii globale să depăşească 1,5 grade Celsius. Dar lumea s-a încălzit deja cu 1,1 C, iar acum experţii spun că este posibil să depăşească 1,5 C după anul 2030.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
onu,
climă,
ghid

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici