Documente vizând finanţarea unor cluburi sportive de către Primăria Târgu Mureş, transmise la DNA

Primăria Târgu Mureş a transmis, joi şi vineri, la solicitarea DNA, documente referitoare la susţinerea financiară de către municipalitate a mai multor cluburi sportive din oraş, afirmă viceprimarul Claudiu Maior (PDL).

297 afișări
Imaginea articolului Documente vizând finanţarea unor cluburi sportive de către Primăria Târgu Mureş, transmise la DNA

Documente vizând finanţarea unor cluburi sportive de către Primăria Târgu Mureş, transmise la DNA (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Viceprimarul Claudiu Maior (PDL) a declarat pentru MEDIAFAX că documentele cerute de DNA se referă la actele în baza cărora s-au alocat fonduri pentru susţinerea mai multor cluburi sportive din oraş - adică hotărâri ale Consiliului Local Târgu Mureş, dar şi documente contabile legate de plăţi.

"DNA ne-a trimis, joi, o adresă şi ne-a solicitat actele legate de finanţarea cluburilor sportive din oraş, dotările cluburilor sportive. Joi şi vineri, am trimis la Bucureşti, prin curier, toate documentele solicitate - hotărârile Consiliului Local Târgu Mureş şi documente contabile legate de plăţile efectuate", a spus Maior.

Potrivit acestuia, documentele verificate de DNA vizează cluburile sportive din Târgu Mureş, echipa de fotbal BC Mureş promovată recent în Divizia A, echipa de baschet BC Mureş, CSU Medicina Târgu Mureş (volei feminin) şi Sport Club Mureşul Târgu Mureş (handbal feminin), toate aflate pe primele locuri din ligile în care evoluează.

Viceprimarul a susţinut că municipalitatea primeşte în fiecare an câteva solicitări de acte de la DNA, de obicei în urma unor sesizări, dar nu ştie dacă şi în acest caz a fost vorba de aşa ceva, precizând că nu a fost vorba de percheziţii.

Adrian Deaconu, de la Biroul de presă al DNA, a declarat corespondentului MEDIAFAX că instituţia a "ridicat acte" de la Primăria Târgu Mureş, fără a putea oferi alte amănunte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici