Doi ani de la moartea reginei Ana. Cum a fost comemorată soţia ultimului rege al României - GALERIE FOTO

Principesa Margareta şi Principele Radu au asistat, sâmbătă, la Biserica "Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil”, din Săvârşin, judeţul Arad, la o slujbă de pomenire, la doi ani de la moartea Reginei Ana, alături de câteva zeci de persoane, transmite corespondentul MEDIAFAX.

753 afișări
Imaginea articolului Doi ani de la moartea reginei Ana. Cum a fost comemorată soţia ultimului rege al României - GALERIE FOTO

Doi ani de la moartea reginei Ana. Cum a fost comemorată soţia regelui Mihai pe domeniul regal de la Săvârşin

Slujba a început sâmbătă la ora 12.00 şi a fost oficiată de către Arhiepiscopul Aradului, ÎPS Timotei.

"La împlinirea a doi ani de la trecerea la cele veşnice a Reginei Ana, Ierarhii arădeni, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, dimpreună cu Preasfinţitul Părinte Emilian Crişanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului şi cu Preotul paroh Călin Mădăluţă au săvârşit o slujbă de pomenire pentru Regina Ana, în biserica cu hramul Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil din Săvârşin, Protopopiatul Lipova. Slujba a fost oficiată în prezenţa Majestăţii Sale Margareta, Custodele Coroanei Române şi a Principelui Radu. Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei a evocat prin cuvinte alese personalitatea Majestăţii Sale Regina Ana a României, exemplul său de dăruire, mai ales în cel de-al doilea Război Mondial, legăturile avute cu Aradul prin reşedinţa de la Săvârşin, precum şi vizitele efectuate în cadrul Eparhiei arădene, mai ales în preajma marilor sărbători creştine", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, părintele Iustin Popovici, consilier cultural al Arhiepiscopiei Aradului.

La slujbă au participat şi Tiberiu Dekany, copreşedintele Societăţii Amicii Regelui Mihai, Mircea Bobora, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, autorităţile locale şi alte zeci de persoane.

Regina Ana a murit pe 1 august 2016, la vârsta de 92 de ani, la Spitalul din Morges, în Elveţia, fiind înmormântată pe 13 august, la Curtea de Argeş.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici