Doi bărbaţi, arestaţi după ce au tâlhărit şi ucis un bătrân de 78 de ani

Doi bărbaţi au fost arestaţi vineri pentru 30 de zile, după ce în urmă cu cinci ani au tâlhărit un bătrân în vârstă de 78 de ani din Găeşti-Dâmboviţa, victima decedând ulterior la spital din cauza rănilor provocate de cei doi, informează Parchetului instanţei supreme.

128 afișări
Imaginea articolului Doi bărbaţi, arestaţi după ce au tâlhărit şi ucis un bătrân de 78 de ani

Doi bărbaţi, arestaţi după ce au tâlhărit şi ucis un bătrân de 78 de ani (Imagine: Shutterstock)

Potrivit Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), Valeriu-Mugurel Ştirbu şi Gheorghe-Ciprian Iordache au intrat în locuinţa victimei în noaptea de 20 spre 21 aprilie 2009, agresând-o în mod repetat şi provocându-i, astfel, multiple leziuni la nivelul feţei şi capului. În urma leziunilor suferite, bătrânul a fost transportat la spital unde, în 17 iunie 2009, a decedat.

"Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment al urmăririi penale a reieşit că mobilul săvârşirii infracţiunii la constituit însuşirea de către cei doi inculpaţi a unei importante sume de bani aparţinând victimei, provenită din lichidarea unui cont bancar", arată PICCJ.

Sursa citată mai precizează că raportul medico-legal de necropsie întocmit în cauză a concluzionat că moartea bătrânului a fost violentă "şi s-a datorat insuficienţei organice multiple, consecinţa unui traumatism cu fractură de piramidă nazală, fracturi cominutive de maxilar, hemoragie meningeală, contuzie cerebrală şi toracică cu fracturi costale hemitorace bilateral".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici