Doi bătrâni de 70 de ani au fost mutaţi din pătuţuri la naştere. Cum au descoperit că sunt fraţi

Un test ADN oferit cadou de Crăciun a schimbat pentru totdeauna viaţa a doi bărbaţi canadieni care au descoperit că sunt fraţi.

635 afișări
Imaginea articolului Doi bătrâni de 70 de ani au fost mutaţi din pătuţuri la naştere. Cum au descoperit că sunt fraţi

Richard Beauvais şi Eddy Ambrose

Doi canadieni în vârstă de 70 de ani au descoperit de Crăciun că nu sunt cei în care au crezut întotdeauna, ci că au fost schimbaţi din pătuţuri la naştere: joi au primit scuze oficiale de la premierul provinciei Manitoba.

De Crăciun, Richard Beauvais, un bărbat de 68 de ani de origine indigenă din Sechelt, Columbia Britanică, primeşte cadou un test ADN de tip „do-it-yourself”. Un cadou simplu, cu un rezultat surprinzător: nu indică de fapt descendenţa indigenă, aşa cum crezuse el dintotdeauna, ci un amestec de gene ucrainene, evreieşti şi poloneze.

Cam în aceeaşi perioadă, în Winnipeg, la 2.400 de kilometri distanţă, în provincia canadiană Manitoba, doamna Ambrose - care a crescut într-o familie de origine ucraineană - a făcut şi ea un test similar şi a descoperit că nu era sora biologică a lui Eddy Ambrose.

Nu a durat mult, la acel moment, pentru a descoperi că Richard şi Eddy, născuţi în aceeaşi zi din 1955 şi în acelaşi spital (Arbog, Manitoba), fuseseră schimbaţi din pătuţuri şi aduşi acasă unul la părinţii celuilalt.

Scuzele nu le ajung, cer compensaţii financiare

De atunci, vieţile domnului Beauvais şi ale domnului Ambrose au luat direcţii neaşteptate: primul a fost încredinţată unei alte familii ca parte a unui program de promovare a integrării dintre indigeni şi alte comunităţi; al doilea, crescut în context rural, a fost adoptat la 12 ani după ce a rămas orfan.

Toată viaţa lui Richard Beauvais a condus o barcă de pescuit cu un echipaj complet indigen, fără să fie el însuşi indigen, de-a lungul coastelor Columbia Britanică, în timp ce Eddy Ambrose nu şi-a cunoscut niciodată adevăratele origini. Până la acel test ADN.

70 de ani mai târziu, cei doi bărbaţi - care doresc să menţină contactul cu părinţii lor biologici - au primit scuze oficiale de la Wab Kinew, premierul Manitoba: „Ceea ce s-a întâmplat a provocat durere în două familii, care se întind pe două generaţii”.

Dar domnul Beauvais şi domnul Ambrose au cerut şi compensaţii financiare: al lor este al treilea caz de schimb la naştere din provincia Manitoba.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici