Doi bebeluşi bolnavi, de naţionalitată română, din Ucraina, transportaţi la Timişoara şi Bucureşti

Doi bebeluşi, de 5 şi 14 zile, cu probleme grave de sănătate au fost transportaţi luni de urgenţă cu la spitale din Timişoara şi Bucureşti.

260 afișări
Imaginea articolului Doi bebeluşi bolnavi, de naţionalitată română, din Ucraina, transportaţi la Timişoara şi Bucureşti

Doi bebeluşi bolnavi, de naţionalitată română, din Ucraina, transportaţi la Timişoara şi Bucureşti

Potrivit Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), cei doi au fost transportaţi cu o ambulanţă ucraineană până la punctul de frontieră cu România, în vama Siret, unde au fost predaţi echipajelor SMURD de la faţa locului.

Băieţelul de 5 zile a fost transportat cu un elicopter SMURD la aeroportul din Suceava, unde a fost predat echipajelor medicale SMURD care deserveau aeronava SMURD Cessna Citation V, configurată pentru misiuni de evacuare medicală. Băiatul a fost transportat în siguranţă la Timişoara pentru continuarea îngrijirilor medicale.

Fetiţa de 14 zile a fost dusă cu o ambulanţă SMURD la aeroportul din Suceava, de unde a fost preluată de acelaşi elicopter SMURD, care a transportat-o în siguranţă la Iaşi.

Odată încheiată misiunea aeronavei SMURD, fetiţa aflată sub îngrijiri medicale în Iaşi va fi transportată de urgenţă în Bucureşti, a informat DSU.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici