Doi comisari de la Protecţia Consumatorilor, acuzaţi că luau mită ca să nu amendeze firmele

  • Comisari de la Protecţia Consumatorilor Argeş sunt acuzaţi că au luat mită de la oameni de afaceri ca să nu amendeze firmele acestora.
  • În acelaşi dosar, au mai fost trimişi în judecată, în stare de libertate, şase reprezentanţi ai unor firme, acuzaţi de dare de mită.
  • Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Argeş.
287 afișări
Imaginea articolului Doi comisari de la Protecţia Consumatorilor, acuzaţi că luau mită ca să nu amendeze firmele

Doi comisari de la Protecţia Consumatorilor, acuzaţi că luau mită ca să nu amendeze firmele

Doi comisari de la Protecţia Consumatorilor Argeş sunt acuzaţi că au luat mită de la şase oameni de afaceri ca să nu amendeze firmele acestora în urma unor controale.

Procurorii DNA-Serviciul teritorial Piteşti au dispus trimiterea în judecată a doi bărbaţi, ambii în stare de arest preventiv, care la data faptelor erau comisari în cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Argeş, pentru luare de mită.

În acelaşi dosar, au mai fost trimişi în judecată, în stare de libertate, şase reprezentanţi ai unor firme, acuzaţi de dare de mită.

Potrivit rechizitoriului, în perioada februarie – aprilie 2021, cei doi inculpaţi ar fi pretins şi primit de la şase oameni de afaceri sume de bani cuprinse între 200 şi 600 lei şi alte foloase necuvenite pentru a nu aplica amenzi contravenţionale ori pentru a favoriza agenţii economici cu ocazia efectuării controalelor.

„Spre exemplu, unul dintre operatorii economici controlaţi ce presta servicii de alimentaţie publică îşi desfăşura activitatea cu încălcarea dispoziţiilor Ordonanţei nr. 21/ din 21 august 1992, republicată, privind protecţia consumatorilor, în sensul că utiliza produse expirate, condiţiile de muncă erau insalubre, nu deţinea o autorizaţie de funcţionare emisă de către Direcţia de Sănătate Publică (D.S.P.) Argeş, etc.”, au arătat procurorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Argeş.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici