Doi copii, daţi dispăruţi la şase zile după ce au fugit de acasă, ar fi plecat de frica bătăilor primite. DIICOT urmează să fie sesizată

DIICOT urmează să fie sesizată în cazul celor doi copii de 11 şi 13 ani din localitatea vasluiană Banca, care au fugit de acasă, dar Poliţia a fost sesizată după 6 zile. Micuţii ar fi fugit de acasă de frica bătăilor primite şi pentru că erau puşi la munci grele.

492 afișări
Imaginea articolului Doi copii, daţi dispăruţi la şase zile după ce au fugit de acasă, ar fi plecat de frica bătăilor primite. DIICOT urmează să fie sesizată

Sesizare la DIICOT legată de cei 2 copii dispăruţi mai multe zile.Cei doi ar fi ajuns sclavi

Cazul celor doi copii care au fost daţi dispăruţi la şase zile după ce au plecat de acasă va ajunge în atenţia DIICOT, după ce evaluarea din teren le-a dat de înţeles asistenţilor sociali că cei doi copii ar fi fost folosiţi ca sclavi de către părinţi.

Potrivit unor surse, cei doi, după ce au fost găsiţi de poliţişti, au cerut să fie scoşi din familie pentru că erau puşi la muncă grea, erau bătuţi şi pentru că nu erau îngrijiţi.

„Copiii au fost aduşi de poliţie într-un centru şi sunt plasaţi în regim de urgenţă. S-a făcut evaluarea în teren. Se va face plângere la DIICOT pentru exploatarea prin muncă" a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Câmpeanu.

Surse locale spun că cei doi copii nu mergeau la şcoală şi erau folosiţi la muncă. Totodată, micuţii încasau de multe ori bătaie şi nu primeau niciun fel de îngrijire.

Săptămâna trecută, zeci de pompieri, poliţisti, jandarmi şi localnici au fost mobilizaţi pentru găsirea celor doi copii, daţi dispăruţi la 6 zile după ce au plecat de acasă. Copiii au fost găsiţi vineri hoinărind pe un câmp.

Taguri:
copii,
sclavi,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici