Doi copii de 13 ani din Capitală, ridicaţi de Poliţie după o falsă alertă cu bombă

Doi copii de 13 ani din Bucureşti au fost ridicaţi de poliţişti, joi, după ce au lipit la intrarea într-un imobil o hârtie cu textul "Bombă în bloc", iar în urma acestui anunţ au fost mobilizaţi pirotehniştii şi echipe de anchetatori, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din Poliţia Capitalei.

171 afișări
Imaginea articolului Doi copii de 13 ani din Capitală, ridicaţi de Poliţie după o falsă alertă cu bombă

Doi copii de 13 ani din Capitală, ridicaţi de Poliţie după o falsă alertă cu bombă (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Potrivit surselor citate, femeia de serviciu a unui bloc de pe strada Liviu Rebreanu din sectorul 3 a găsit joi dimineaţă, lipită pe geamul de la intrare în bloc, o coală A4 pe care scria "Bombă în bloc".

Femeia a sunat imediat la numărul de urgenţă 112, iar la faţa locului au fost trimişi pirotehnişti şi mai multe echipe de poliţişti.

În timp ce pirotehniştii verificau spaţiile comune şi zonele din apropierea imobilului, poliţiştii Secţiei 23 au descoperit că hârtia respectivă fusese lipită de doi copii în vârstă de 13 ani, unul dintre aceştia fiind mutat de curând în blocul respectiv.

După ce au fost ridicaţi de anchetatori şi duşă la secţie, cei doi copii, care sunt veri, au povestit poliţiştilor că le-a venit ideea după ce au observat că persoanele în vârstă care locuiesc în imobil sunt foarte curioase şi se tem de străini, drept pentru care au hotărât să le sperie.

Copiii au fost încredinţaţi părinţilor, care au fost amendaţi cu câte 5.000 de lei pentru lipsă de supraveghere a minorului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici