Doi din trei români îşi simt ameninţat locul de muncă

Doi din trei angajaţi din România îşi simt ameninţat locul de muncă, pe fondul crizei financiare, cei mai îngrijoraţi fiind tinerii cu vârste între 18 şi 25 ani şi cei care lucrează în agricultură, imobiliare, telecomunicaţii, finanţe şi administrativ, potrivit unui sondaj realizat de NetJobs.

21 afișări
Imaginea articolului Doi din trei români îşi simt ameninţat locul de muncă

Doi din trei români îşi simt ameninţat locul de muncă (Imagine: Mediafax Foto)

"Spre deosebire de perioada de început a crizei financiare internaţionale, când angajaţii români nu îi simţeau efectele şi erau convinşi că aceasta nu îi va afecta în mod direct, acum 69,5% îşi simt ameninţat locul de muncă. Temerile cu privire la repercusiunile crizei actuale asupra pierderii locului de muncă scad odată cu vârsta", potrivit portalului de recrutare.

Sondajul arată că 75% dintre respondenţii cu vârsta cuprinsă între 18 ani şi 25 ani, 71% dintre cei cu vârste între 26 ani şi 35 ani şi 68% dintre cei cu vârsta cuprinsă între 35 ani-50 ani îşi fac griji în ceea ce priveşte siguranţa locurilor de muncă. De asemenea, 62% dintre persoanele de 51ani - 65 de ani cred că actuala criză financiară le va afecta locurile de muncă.

În ceea ce priveşte domeniile de activitate, cea mai mare parte a angajaţilor din domeniile agricultură/silvicultură (98% dintre respondenţi), imobiliare (98% ), secretariat/administrativ (96%), telecomunicaţii (95%) şi finanţe/contabilitate (91%) îşi pun problema păstrării locului de muncă.

Cei mai puţin îngrijoraţi s-au dovedit angajaţii din domeniile educaţie şi internet /new media, care consideră că pot trece mai uşor peste criză, numai 29%, respectiv 40%, fiind îngrijoraţi de pierderea jobului.

Totodată, 68% dintre bărbaţi şi 71% dintre femei sunt de părere că recesiunea le va pune în pericol actualul loc de muncă.

Sondajul a fost realizat în perioada 17-30 noiembrie pe un eşantion de 862 de persoane care utilizează site-ul.

Citeşte şi:

Patronat: Peste 40.000 angajaţi din industria textilă riscă să fie disponibilizaţi

Patriciu: Apogeul crizei va fi atins în următoarele 3-12 luni

Uzina Dacia a reluat producţia, după o întrerupere de aproape trei săptămâni

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici