Doi dintre militarii răniţi în Afganistan, externaţi, ceilalţi doi rămân în spital

Doi dintre militarii răniţi, miercuri seară, în Afganistan, plutonierul Dănuţ Buzatu şi fruntaşul Ionuţ Dumbravă, au fost externaţi, iar ceilalţi doi militari, caporalul Ionuţ Bogdan Ciobotaru şi fruntaşul Emanuel Cornel Berdei, rămân în continuare în Spitalul de la Lagman.

39 afișări
Imaginea articolului Doi dintre militarii răniţi în Afganistan, externaţi, ceilalţi doi rămân în spital

Doi dintre militarii răniţi în Afganistan, externaţi, ceilalţi doi rămân în spital (Imagine: Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al MApN, maiorul Constantin Spânu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că, potrivit informaţiilor pe care le are ministrul Mihai Stănişoară, cel care a urmărit personal situaţia militarilor răniţi, cei doi care au fost externaţi vor urma un tratament de recuperare în cadrul bazei militare.

Potrivit aceleiaşi surse, fruntaşul Berdei a fost operat la picior. El rămâne în continuare la spitalul din Lagman, împreună cu caporalul Ciobotaru, iar o comisie medicală va stabili, dacă va fi cazul, ca aceştia să fie transportaţi la spitalul militar de la Kandahar.

Cei patru militari din Batalionul 280 Manevră dislocat în Afganistan au fost răniţi, miercuri, în jurul orei 19.00, ora României, în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat, militarii fiind transportaţi cu un elicopter de evacuare medicală la spitalul din Baza Lagman.

Conform unui comunicat dat publicităţii miercuri noapte de Ministerul Apărării Naţionale (MApN), militarii "executau o misiune de patrulare într-un dispozitiv format din patru autovehicule Humvee, în provincia Zabul, pe autostrada A1, Kandahar-Kabul".

"La aproximativ 70 de kilometri nord-est de Qalat, unul dintre autovehicule a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat", scria MApN.

Militarii sunt angajaţi ai Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată "Unirea Principatelor", din Focşani.

Batalionul 280 Manevră şi-a început misiunile în Afganistan în luna iulie. În prezent, Armata României are dislocaţi în Afganistan aproximativ 1050 de militari, care acţionează, preponderent, în provincia Zabul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici