Doi dintre tinerii audiaţi pentru clonarea site-urilor unor bănci, arestaţi preventiv

Doi dintre tinerii audiaţi la Timişoara în cazul clonării site-urilor unor bănci pentru obţinerea datelor despre clienţii acestora au fost arestaţi preventiv, miercuri seară, de Tribunalul Timiş, prejudiciul creat de grupul infracţional din care făceau parte cei doi fiind de 350.000 de euro.

75 afișări
Imaginea articolului Doi dintre tinerii audiaţi pentru clonarea site-urilor unor bănci, arestaţi preventiv

Doi dintre tinerii audiaţi pentru clonarea site-urilor unor bănci, arestaţi preventiv (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Timiş, Mihaela Roibu, a declarat, joi, că magistraţii au dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile în cazul a doi dintre cei patru tineri audiaţi la Timişoara, iar avocaţii celor doi au spus că vor face recurs la Curtea de Apel Timişoara.

Potrivit acesteia, cele două persoane sunt acuzate de către procurorii DIICOT Timişoara - cei care au înaintat magistraţilor Tribunalului Timiş propunerea de arestare preventivă - că au clonat site-urile unor bănci din Italia şi Germania, după care au expediat e-mail-uri către clienţii băncilor respective, prin care le cereau să acceseze un link ce ducea spre pagina clonată. După accesarea acestei pagini de internet, clienţilor li se solicitau date confidenţiale legate de conturile pe care le deţineau, date care apoi permiteau accesul la sumele de bani depuse.

Conform purtătorului de cuvânt al Tribunalului Timiş, cei doi tineri au mai fost învinuiţi şi de faptul că, dacă iniţial mici sume din aceste conturi au fost folosite pentru încărcarea frauduloasă a unor cartele telefonice, ulterior ar fi transmis datele obţinute unei persoane din Italia, care le-a folosit pentru a extrage sume de bani din conturi.

Avocaţii celor doi au anunţat că vor face recurs la măsura de arestare preventivă, dosarul urmând să fie înaintat Curţii de Apel Timişoara pentru soluţionarea căii de atac.

Procurorul-şef Mircea Andreş, coordonatorul DIICOT pentru judeţele Arad, Timiş şi Caraş-Severin, declara, miercuri, că grupul infracţional, care făcea tranzacţii bancare sau ridica bani din cont, dar nu mai mult de o mie de euro, ar fi creat un prejudiciu de 350.000 de euro.

Totodată, anchetatorii vor propune, joi, Tribunalului Reşiţa, arestarea a nouă din cele 22 de persoane audiate în urma descinderilor organizate în Timiş, Caraş-Severin, Hunedoara şi Argeş, suspectate în două cazuri de infracţiuni informatice vizând accesarea ilegală a serverelor unor instituţii din SUA.

Procurorul DIICOT din Reşiţa, Carmen Vrânceanu, care instrumentează dosarul în care mai multe persoane sunt suspectate de infracţiuni informatice, declara, miercuri seară, corespondentului MEDIAFAX, că din cele 22 de persoane audiate nouă vor fi propuse pentru arestarea preventivă.

Aceste nouă persoane pe numele cărora anchetatorii propun emiterea unor mandate de arestare sunt din Caransebeş.

Numărul persoanelor reţinute, miercuri, pentru audieri, în timpul descinderilor organizate în Timiş, Caraş-Severin, Hunedoara şi Argeş ajunsese la 22, acestea fiind suspectate în două cazuri de infracţiuni informatice vizând accesarea ilegală a serverelor unor instituţii din SUA.

Citeşte şi:

Douăzeci şi doi de suspecţi de infracţiuni informatice, reţinuţi (Video)

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici