Doi gardieni reţinuţi pentru că ar fi ucis un deţinut de la Penitenciarul Galaţi, arestaţi - VIDEO

Cei doi gardieni de la Penitenciarul Galaţi acuzaţi că au participat la uciderea în bătaie a unui deţinut, la începutul lunii iunie, au fost arestaţi preventiv, vineri, pentru 29 de zile, de magistraţii Curţii de Apel Galaţi.

303 afișări
Imaginea articolului Doi gardieni reţinuţi pentru că ar fi ucis un deţinut de la Penitenciarul Galaţi, arestaţi - VIDEO

Doi gardieni reţinuţi pentru că ar fi ucis un deţinut de la Penitenciarul Galaţi, arestaţi (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

Reprezentantul biroului de presă al Curţii de Apel Galaţi, Irina Popa, a declarat că gardienii Bucur Codrean şi Nicu Chiriac au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile, în timp ce inspectorul principal Cătălin Ghibea, acuzat în acelaşi dosar, este cercetat în libertate, cu interdicţia de părăsi localitatea.

"Nicu Chiriac, acuzat de comiterea infracţiunii de omor, purtare abuzivă şi fals intelectual şi Bucur Codrean, care este acuzat de omor şi purtare abuzivă, au primit mandate de arestare pentru 29 de zile. În acelaşi timp, pentru Cătălin Ghibea, acuzat de complicitate la omor, complicitate la purtare abuzivă şi fals intelectual, a fost dispusă interdicţia de a părăsi localitatea pentru o perioadă de 29 de zile", a declarat Irina Popa, care a precizat că persoanele pentru care s-a dispus arestarea au făcut deja recurs.

La rândul lor, procurorii au cerut recurs în cazul lui Cătălin Ghibea.

Inspectorul principal Cătălin Ghibea şi gardienii Bucur Codrean şi Nicu Chiriac au fost reţinuţi, miercuri, în baza unu mandat emis de procurorii Parchetului Tribunalului Galaţi.

Cei doi gardieni sunt acuzaţi că, în noaptea de 3 spre 4 iunie, au imobilizat un deţinut care devenise agitat, iar apoi l-au bătut, inspectorul principal Ghibea permiţându-le acestora să îl lovească.

Victima a murit a doua zi, din cauza rănilor provocate de loviturile cu picioarele şi cu bastonul.

Anchetatorii au stabilit că Ghibea nu a intervenit pentru a-i opri pe gardieni şi nu a menţionat, în procesul verbal de predare-primire, că s-ar fi petrecut vreun incident în timpul serviciului său de pază.

Video stirileprotv.ro

Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) a declanşat o anchetă internă în acest caz, iar în urma investigaţiilor a reieşit că mai mulţi angajaţi ai Penitenciarului Galaţi şi-au îndeplinit în mod neglijent şi superficial atribuţiile de serviciu şi au manifestat un comportament necorespunzător faţă de persoana privată de libertate sau atitudine tolerantă faţă de comiterea unor abateri disciplinare ale subordonaţilor, după cum au precizat într-un comunicat de presă reprezentanţii ANP.

Într-un comunicat de presă transmis, vineri, de conducerea Penitenciarului Galaţi se arată că în urma rezoluţiei Parchetului Curţii de Apel Galaţi, de începere a urmăririi penale, 12 dintre angajaţii Penitenciarului Galaţi, implicaţi în producerea incidentului din 4 iunie, au fost puşi la dispoziţie.

Potrivit sursei citate, în condiţiile în care cei doi gardieni au fost arestaţi, aceştia au fost automat suspendaţi din funcţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici