Doi inspectori din ANRE, REŢINUŢI după ce au fost prinşi când primeau mită 1.000 de euro

Doi inspectori din Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) au fost reţinuţi după ce au fost prinşi în flagrant în timp ce primeau 1.000 de euro pentru a nu aplica o amendă administratorului unei firme, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din Poliţia Capitalei.

784 afișări
Imaginea articolului Doi inspectori din ANRE, REŢINUŢI după ce au fost prinşi când primeau mită 1.000 de euro

Doi inspectori din ANRE, reţinuţi după ce au fost prinşi când primeau mită 1.000 de euro (Imagine: Shutterstock)

Potrivit surselor citate, în 11 martie, cei doi inspectori au făcut un control la o firmă din Sectorul 3. În urma constatării mai multor nereguli, inspectorii ar fi trebuit să aplice o amendă cuprinsă între 50.000 şi 100.000 de lei. Cei doi i-au cerut administratorului firmei 1.000 de euro, pentru a trece cu vederea neregulile constatate.

Administratorul firmei a anunţat însă oamenii legii, iar vineri a fost organizată o acţiune flagrantă, la care angajaţii ANRE au fost prinşi în timp ce primeau mita.

Inspectorii, care au atribuţii de constatare şi sancţionare a contravenţiilor, au fost reţinuţi de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Ei urmează să fie prezentanţi instanţei, cu propunerea de arestare preventivă.

Acţiunea în urma căreia au fost prinşi cei doi inspectori a fost realizată cu sprijinul Serviciului Român de Informaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici