Doi martori în procesul lui Romulus Mailat cred că acesta e nevinovat

Cei doi martori audiaţi, miercuri, prin sistem videoconferinţă, la Curtea de Apel Alba Iulia, în procesul în care românul Romulus Mailat este judecat la Roma, fiind acuzat de uciderea, tâlhărirea şi agresarea sexuală a italiencei Giovanna Reggiania, cred că Mailat este nevinovat.

52 afișări
Imaginea articolului Doi martori în procesul lui Romulus Mailat cred că acesta e nevinovat

Doi martori în procesul Mailat, audiaţi prin sistem videoconferinţă

Cei doi au spus, la ieşirea de la audieri, că şi anchetatorilor le-au declarat că nu au fost martori la presupusa faptă, deoarece, deşi erau vecini cu Mailat, în ziua respectivă erau plecaţi la muncă.

Cei doi martori au spus că au aflat de cele întâmplate doar ulterior, după ce carabinierii au descins în tabăra în care locuiau.

"Nu ştiu absolut nimic ce s-a întâmplat cu dânsul. Atât doar am văzut că au venit carabinierii şi l-au luat, l-au dus la chestură şi din momentul ăla nici nu l-am mai văzut. Sper să nu fie vinovat, eu aşa cred şi aşa zice tot satul că el nu este vinovat (...) Eu nu ştiu absolut nimic pentru că am fost la muncă, soţul a fost la muncă, peste noapte ne-am trezit cu carabinierii, au venit şi l-au luat şi de atunci nu l-am mai văzut", a spus femeia.

Referitor la audierile de miercuri, ei au precizat că nu au primit nicio citaţie pentru a se prezenta la proces, deşi sunt în ţară de aproximativ două săptămâni.

Ei susţin că au aflat de audiere doar în cursul dimineţii de miercuri, când au fost aduşi sub escortă la Curtea de Apel Alba Iulia.

Cei doi soţi au povestit că, fiind vecini cu Romulus Mailat la Avrig, acesta a ajuns prin intermediul lor în Italia, iar ulterior au fost vecini şi în tabăra din peninsulă.

Doi martorii în procesul, în care românul Romulus Mailat este judecat la Roma, au fost audiaţi prin sistem videoconferinţă, la Curtea de Apel Alba Iulia.

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, a declarat că această procedură se desfăşoară în premieră la instanţa din Alba Iulia, având doar rolul de a asigura conexiunea cu instanţa italiană în cadrul acestei audieri.

Potrivit sursei citate, este vorba de doi martori a căror identitate este secretă.

Conform unor surse din cadrul Curţii de Apel Alba Iulia, cei doi martori sunt soţ şi soţie, fiind din localitatea Avrig, judeţul Sibiu, de unde este şi Romulus Mailat.

Aceştia ar fi fost vecini cu Mailat în tabăra din Italia, iar de două săptămâni s-au reîntors în ţară. Cei doi au declarat jurnaliştilor la intrarea în sala de audieri că intenţionează să se reîntoracă în Italia, însă nu au făcut nicio o referire la audierile de miercuri.

În această vară, la Roma au fost reluate audierile în procesul românului Nicolae Romulus Mailat, acuzat de uciderea, tâlhărirea şi agresarea sexuală a italiencei Giovanna Reggiani, la 30 octombrie 2007.

Conform presei italiene, avocatul lui Romulus Mailat a susţinut că rănile suferite de Giovanna Reggiani nu puteau fi provocate de o singură persoană. "Leziunile de pe corpul Giovannei Reggiani erau atât de numeroase încât nu puteau fi cauzate de o singură persoană", declara avocatul Piero Piccinini, citat de La Repubblica.

Până în prezent la Roma au fost audiaţi în acest caz membrii echipajului ambulanţei care i-a acordat primul-ajutor Giovannei Reggiani, precum şi inspectorii de poliţie Stefano Valdannini, Sara Barrella, Mario Forgetta şi Franco Martinelli.

Sentinţa în cazul Romulus Mailat ar putea fi pronunţată săptămâna viitoare

Sentinţa în cazul Romulus Mailat, acuzat de uciderea, tâlhărirea şi agresarea sexuală a italiencei Giovanna Reggiani la 30 octombrie 2007, ar putea fi pronunţată marţea sau miercurea următoare, informează site-ul Roma-Citta.it.

Potrivit sursei citate, decizia Curţii cu Juri prezidată de judecătorul Angelo Gargani este aşteptată marţea viitoare sau, cel târziu, miercuri.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici