Doi medici arădeni au fost trimişi în judecată pentru luare de mită

Doi medici din judeţul Arad au fost trimişi în judecată de către procurori pentru că ar fi luat mită de la o pacientă pentru a-i face o operaţie de cezariană.

1400 afișări
Imaginea articolului Doi medici arădeni au fost trimişi în judecată pentru luare de mită

Doi medici arădeni au fost trimişi în judecată pentru luare de mită (Imagine: Shutterstock)

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, procurorii au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a medicilor Poiată Sergiu şi Arion Gheorghe, pentru luare de mită.

Cei doi medici sunt de la Spitalul Orăşenesc Ineu şi sunt acuzaţi că au primit mită de la o pacientă care urma să nască prin cezariană.

"Inculpatul Poiată Sergiu, medic specialist obstetrică-ginecologie, i-a pretins denunţătoarei suma de 1.400 de lei, bani care urmau să fie distribuiţi echipei medicale care asigura intervenţia de specialitate prin cezariană", se arată în comunicat.

Pocurorii spun că cea mai mare parte a sumei, adică o mie de lei, era pentru Poiată, iar patru sute de lei erau destinaţi medicului anestezist Arion Gheorghe, "care, la rândul său, a doua zi, personal, a solicitat suma de 350 de lei, în vederea îndeplinirii atribuţiilor specifice de serviciu".

"Cei doi inculpaţi au primit de la denunţătoare sumele solicitate", se mai arată în comunicat.

Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Arad.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici