Video Doi morţi după prăbuşirea unui elicopter, în Ialomiţa

Un elicopter cu două persoane la bord s-a prăbuşit, vineri dimineaţă, între localităţile ialomiţene Giurgeni şi Berteşti, între dig şi malul Dunării, cei doi pasageri murind carbonizaţi.

18 afișări

Primele informaţii furnizate de comisia de anchetă, aflată la faţa locului, arată că elicopterul s-a prăbuşit din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. În condiţiile în care era ceaţă, elicopterul a zburat la joasă altitudine, lovindu-se de copaci. Aparatul a căzut între digul de protecţie şi malul stâng al Dunării.

Elicopterul aparţine unei companii private, în aparat aflându-se pilotul şi un reprezentant al proprietarului.

"Elicopterul aparţinea unui client. În el se aflau pilotul, care avea în jur de 50 de ani, şi un reprezentant al proprietarului, care avea în jur de 30 de ani", a spus Christian Becker, patronul companiei Becker Aviation Trans, care asigură service şi oferă echipaj.

Potrivit acestuia, elicopterul Robinson, cu patru locuri, a decolat de la baza companiei, din Moara Vlăsiei şi trebuia să ajungă pe litoral, la Mamaia.

Becker a mai spus că pilotul, Costică Ardeleanu, avea peste 7.000 de ore de zbor şi lucra în part-time pentru firma Becker.

Conform sursei citate, a doua victimă este un agajat al firmei din Bucureşti Tichet Plus Services, emitent naţional de tichete de masă şi tichete de cadou, firmă care deţine şi elicopterul. Victima este Paulian Onica.

Reprezentanţii firmei Tichet Plus Services nu au putut fi contactaţi până la ora transmiterii acestei ştiri.

În prezent, la faţa locului se află reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Ialomiţa şi procurori. Şeful ISU Ialomiţa, colonel Ionel Pascu, a declarat că sunt aşteptate ec

La ora transmiterii acestei ştiri, la faţa locului se află reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Ialomiţa şi procurori. Şeful ISU Ialomiţa, colonel Ionel Pascu, a declarat că sunt aşteptate echipe din Inspectoratul Judeţean de Poliţie şi din Inspectoratul General al Poliţiei Române, pentru cercetări. De asemenea, Autoritatea Aeronautică Română a trimis la locul accidentului un pilot şi un mecanic specialist în motoare pentru a investiga epava aeronavei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici