Doi morţi în urma unui accident de muncă la Protan Dej

Doi muncitori de la societatea de colectare a resturilor animaliere SC Protan Dej au murit, în noaptea de miercuri spre joi, şi un altul este în stare gravă la spital, în urma unui accident de muncă, primele informaţii arătând că aceştia s-au intoxicat cu vapori de gaz.

193 afișări
Imaginea articolului Doi morţi în urma unui accident de muncă la Protan Dej

Doi morţi în urma unui accident de muncă la Protan Dej

Accidentul de muncă este investigat de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Cluj, de Poliţie şi de Parchetul de pe lângă Judecătoria Dej.

Directorul ITM Cluj, Emilian Roşca, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că primele informaţii arată că cei trei muncitori s-au intoxicat cu vapori de gaz.

Potrivit sursei citate, cei doi muncitori care au murit sunt doi bărbaţi de 36, respectiv 45 de ani, iar un alt muncitor este internat în stare gravă la Unitatea de Primire a Urgenţelor 1 din Cluj-Napoca.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Cluj, inspectorul Gina Pop, a declarat că muncitorii trebuiau să repare un utilaj folosit la malaxarea resturilor de animale şi au intrat în hala unde a avut loc incidentul fără a purta măşti de gaze.

"Un muncitor trebuia să schimbe un lanţ folosit la un utilaj de malaxare a resturilor animaliere. A încercat să remedieze defecţiunea, dar i s-a făcut rău din cauza vaporilor de amoniac, folosit în procesul de macerare a resturilor animaliere, şi a căzut într-o cuvă de patru metri adâncime", a spus Gina Pop.

Potrivit sursei citate, al doilea muncitor a încercat să îl ajute pe primul, dar i s-a făcut rău şi a căzut şi el. Şi celui de-al treilea muncitor, venit şi el să ajute, i s-a făcut rău, dar a reuşit să strige după ajutor şi astfel a fost salvat. Acesta a fost transportat cu o ambulanţă la UPU 1 din Cluj-Napoca, unde se află în stare gravă.

Muncitorul care a scăpat se află în comă

Muncitorul spitalizat în urma accidentului de la SC Protan Dej din cauza intoxicării cu vapori de gaz, se află în comă de gradul trei, fiind internat la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Judeţean Cluj.

Directorul Spitalului Clinic Judeţean Cluj, Cristiana Ciortea, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că bărbatul are insuficienţă respiratorie acută, fiind intubat şi ventilat mecanic.

"Pacientul a fost adus, joi dimineaţă, de la UPU 1 şi internat la Secţia de Terapie Intensivă. Are insuficienţă respiratorie acută, cu edem pulmonar toxic ca urmare a intoxicării cu amoniac. Este intubat şi ventilat mecanic", a spus Ciortea.

Ciortea a adăugat că bolnavul mai are şi mici escoriaţii şi contuzii.

"A fost internat în stare critică, iar prognosticul este rezervat. Fiindcă este un tânăr are mai multe şanse decât un pacient în vârstă", a afirmat directorul Spitalului Clinic Judeţean Cluj.

Muncitorul are 31 de ani şi este din comuna Gâlgău, judeţul Sălaj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici