Doi poliţişti din Arad, spitalizaţi după ce un pistol s-a descărcat accidental

Doi poliţişti din Arad au fost transportaţi, marţi dimineaţă, la Secţia de Urgenţă a Spitalului Judeţean, după ce au fost răniţi de o armă care, din primele informaţii, s-ar fi descărcat accidental, în timpul manevrelor de întreţinere.

95 afișări
Imaginea articolului Doi poliţişti din Arad, spitalizaţi după ce un pistol s-a descărcat accidental

Doi poliţişti din Arad, spitalizaţi după ce un pistol s-a descărcat accidental (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Incidentul a avut loc în camera de curăţare a armamentului din sediul Poliţiei Judeţene Arad.

Conform reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Arad, este vorba despre doi agenţi de Poliţie Rutieră care se aflau în încăpere pentru manevrele obişnuite de întreţinere a armamentului.

Sursele menţionate au spus că unul dintre agenţi îşi curăţa pistolul, moment în care acesta s-a descărcat accidental, iar glonţul i-a trecut prin palmă şi a ricoşat din podeaua de beton a încăperii în nasul colegului său.

"Din primele cercetări, se pare că unul dintre agenţii Poliţiei Rutiere, care se afla în camera de curăţare a armamentului, a executat o manevră greşită, iar pistolul Carpaţi s-a descărcat. Cazul este cercetat de procurori şi poliţişti", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Arad, Camelia Tuduce.

Conform sursei citate, anchetatorii urmează să stabilească dacă în acest caz se poate vorbi despre un accident de muncă.

Cei doi poliţişti sunt angajaţi din 2005, respectiv 2007, la Poliţia Rutieră Arad.

Unul dintre poliţişti a fost transferat la un spital din Timişoara pentru operaţie

Ulterior, unul dintre cei doi poliţiştii a fost transferat la un spital din Timişoara, pentru o intervenţie chirurgicală la faţă, transferul având loc la solicitarea familiei.

Conform şefului Unităţii de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean Arad, dr. Monica Puticiu, poliţistul are nevoie de o intervenţie chirurgicală buco-maxilo-facială, pentru că glonţul i-a produs mai multe fracturi în regiunea nazală.

Potrivit sursei citate, agentul are o "plagă împuşcată masiv facial cu orificiu de intrare în regiunea parotidiană dreaptă şi orificiu de ieşire la nivelul piramidei nazale".

La solicitatea familiei, bărbatul a fost transferat la Clinica de Chirurgie Maxilo-Facială din Timişoara, unde urmează să fie supus unei intervenţii chirurgicale.

Poliţistul în mâna căruia s-a descărcat arma a rămas internat la Arad, fiind diagnosticat cu "plagă împuşcată transfixiantă la mâna stângă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici