Doi poliţişti din Brăila, cercetaţi pentru abatere disciplinară pentru că au patrulat fără caschete

Doi poliţişti din Ianca, judeţul Brăila, sunt cercetaţi disciplinar pentru că au patrulat fără caschete. Cei doi au fost văzuţi pe o stradă din oraş de un superior care a întocmit un raport, iar poliţiştii ar putea fi pedepsiţi pentru neglijenţa în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu.

1625 afișări
Imaginea articolului Doi poliţişti din Brăila, cercetaţi pentru abatere disciplinară pentru că au patrulat fără caschete

Doi poliţişti din Brăila, cercetaţi disciplinar pentru că au patrulat fără caschete

Poliţistul Marian Godina a dezvăluit, pe Facebook, modul în care doi colegi ai săi din oraşul Ianca, judeţul Brăila, sunt cercetaţi disciplinar pentru că au patrulat fără caschetă pe cap şi au fost văzuţi pe stradă de un superior, care a întocmit un raport.

Conform documentelor postate de Godină pe reţeaua de socializare, poliţiştii cu uniforma incompletă patrulau pe o stradă din oraşul Ianca.

„..la data de 5.03.2019, în urma verificării modului de efectuare a serviciului de către patrula mixtă ce executa serviciul de patrulare pe raza oraşului Ianca, a constatat că subcomisarul de poliţie... şi agentul şef adjunct de poliţie... se deplasau pe jos către magazinul (...) în ţinută de serviciu, având capul descoperit. S-a apreciat de către subinspectorul de poliţie...că aspectele sesizate în raportul întocmit de către comisarul de poliţie... încalcă prevederile Dispoziţiei IGPR nr. 18/27.02.2019 privind portul unei uniforme corespunzătoare de către personalul Poliţiei Române”, se arată în dispoziţia privind privind declanşarea cercetării prealabile.

Cei care au întocmit documentul mai spun că, potrivit unui articol din Statutul poliţistului, faptul că cei doi poliţişti au patrulat fără caschete pe cap poate constitui abatere disciplinară, respectiv „neglijenţa manifestată în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau a dispoziţiilor primite de la şefii ierarhici sau de la autorităţile anume abilitate de lege”.

Poliţistul Mihai Godina îi critică pe cei care au declanşat procedura de cercetare prealabilă susţinând că în sistem numeroşi angajaţi nu fac faţă volumului uriaş de muncă şi adună ore suplimentare, în timp ce alţii consumă resursele instituţiei cu acţiuni neimportante.

„În România anului 2019, IPJ Brăila se confruntă cu un caz pe cât de grav, pe atât de complex. Mai exact, nişte poliţişti foarte vigilenţi au depistat, în flagrant, alţi poliţişti care se deplasau pe trotuar, pe jos, dar nu oricum, ci FĂRĂ CASCHETE PE CAP!!! Justiţiarii nu au stat pe gânduri şi, cu fermitate şi promptitudine, au întocmit un raport cu faptele deosebit de grave constatate, raport în baza căruia s-a declanşat procedura de cercetare prealabilă a celor doi poliţişti. E de râs la prima citire, dar dacă te gândeşti puţin, realizezi că în timp ce unii poliţişti nu fac faţă volumului de muncă, stau ore întregi peste program şi sunt chemaţi la serviciu din timpul liber, alţii se ocupă cu astfel de băşcălii şi se autoproclamă "poliţişti". Iar pentru timpul consumat în care au făcut rapoarte, hârtii, cercetări prealabile etc sunt plătiţi. Din bani publici. Vai, ce i-aş trimite la muncă!”, a scris poliţistul Marian Godina pe contul său de Facebook.

Reprezentanţi Inspectoratului Judeţean de Poliţie Brăila au confirmat, sâmbătă, la solicitarea corespondentului MEDIAFAX, că poliţiştii sunt cercetaţi administrativ şi ar putea fi pedepsiţi cu avertisment verbal sau mustrare scrisă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici