Doi preoţi ortodocşi români, expulzaţi din Republica Moldova

Doi preoţi români au fost expulzaţi de autorităţile de la Chişinău, după ce au descoperit că nu aveau documente de muncă, măsura fiind dispusă în cadrul unui control care îi vizează pe toţi preoţii din această structură, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Constantin Stoica.

1 afișare

Într-o declaraţie pentru MEDIAFAX, preotul Constantin Stoica a adăugat că cei doi preoţi ai Mitropoliei Basarabiei, structură aflată sub jurisdicţia Bisericii Ordodoxe Române (BOR), aveau parohii în două localităţi din raionul Cahul.

"Am fost informaţi de reprezentanţii Mitropoliei Basarabiei că toţi preoţii acestei structuri administrative bisericeşti au fost controlaţi de autorităţile moldovene pentru a vedea dacă documentele de şedere şi de muncă în această ţară sunt legale. În cazul în doi dintre preoţii ortodocşi s-a stabilit că documentele de muncă nu sunt în regulă, motiv pentru care autorităţile au dispus expulzarea acestora", a adăugat preotul Constantin Stoica.

În urmă cu câteva zile, IPS Petru al Mitropoliei Basarabiei a avut "neplăceri" la reîntoarcerea în ţară, după ce vameşii moldoveni l-au ţinut mai mult timp în punctul de frontieră Sculeni, percheziţionându-l corporal "în detaliu" şi apoi maşina cu care călătorea, suspectând că ar fi traficant de droguri.

Expulzarea celor doi preoţi, legală din perspectiva autorităţilor moldovene, se suprapune peste disputele dintre BOR şi Biserica Ordodoxă Rusă cauzate de reactivarea a trei episcopii româneşti pe teritoriul moldovenesc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici