Doi români au murit şi şase au fost răniţi, într-un accident în Cehia. MAE încearcă să afle identitatea victimelor

  • Doi români au murit şi şase au fost răniţi, patru fiind în stare critică, în urma unui accident produs miercuri în Cehia
  • MAE, prin Ambasada României la Praga, s-a autosesizat şi face demersuri pentru a afla identitatea victimelor
803 afișări
Imaginea articolului Doi români au murit şi şase au fost răniţi, într-un accident în Cehia. MAE încearcă să afle identitatea victimelor

Doi români morţi într-un accident în Cehia

Doi români au murit şi şase au fost răniţi, patru fiind în stare critică, în urma unui accident care a avut loc miercuri în localitatea Tachov, din Republica Cehă. Ministerul Afacerilor Externe s-a autosesizat şi încearcă să afle identitatea victimelor.
 
Potrivit unui comunicat transmis miercuri, MAE, prin Ambasada României la Praga, s-a autosesizat în cazul accidentului produs marţi, în localitatea Tachov din Republica Cehă şi a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale pentru a obţine informaţii privind cetăţenia, identitatea şi starea de sănătate a persoanelor implicate în accident.
 
„Potrivit informaţiilor obţinute de la autorităţile locale, în microbuzul implicat în accident se aflau opt cetăţeni români. Dintre aceştia, doi cetăţeni români au decedat, patru se află în stare critică, iar alţi doi au suferit răni uşoare. Toate cele şase persoane rănite au primit îngrijiri medicale de urgenţă la faţa locului, fiind ulterior transportate la unităţile medicale din zonă pentru asistenţă de specialitate”, arată MAE.
 
Cei doi cetăţeni români care au suferit răni uşoare urmează să fie externaţi, precizează sursa citată.
 
În prezent, autorităţile cehe fac anchetă pentru a stabili circumstanţele producerii accidentului.
 
MAE transmite că Ambasada României la Praga este în contact cu autorităţile locale şi familiile persoanelor decedate şi acordă asistenţa consulară necesară, conform competenţelor legale.
 
Totodată, MAE reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Praga: 00420 257 532090, 00420 257 533965, 00420 257 530426, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de urgenţă sau la numărul de telefon de urgenţă al ambasadei: 00420 607 078 501.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici