Doi tineri au dispărut într-un lac din judeţul Cluj - VIDEO

Două persoane au dispărut, sâmbătă seară, în lacul Beliş-Fântanele, din judeţul Cluj, după ce au plecat cu o hidrobicicletă împreună cu încă o persoană, care a reuşit să ajungă înot la mal.

422 afișări
Imaginea articolului Doi tineri au dispărut într-un lac din judeţul Cluj - VIDEO

Două persoane au pierit într-un lac din judeţul Cluj (Imagine: Lucian Muntean/Mediafax Foto)

Cei doi tineri în vârstă de 20 de ani, studenţi, unul din Zalău, iar celălalt din Cluj, au dispărut în lacul Beliş - Fântanele după ce plecaseră cu o hidrobicicletă împreună cu încă o persoană care a reuşit să ajungă înot la mal.

Oamenii rămaşi la mal au observat, după un timp, că cei trei nu se mai întorc şi au sunat la Serviciul de Urgenţă 112.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj continuau duminică dimineaţă căutările celor două persoane dispărute.

Andrei Biriş, purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, a declarat duminică că scafandrii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj vor face căutări de suprafaţă.

"Au fost trimise două bărci care vor căuta la suprafaţă. Nu se pot face scufundări din cauza că zona lacului în care au dispărut cei doi este foarte adâncă, se află în apropierea zidului barajului şi sunt şi vârtejuri", a precizat Biriş.

Tânărul care a reuşit să ajungă la mal se afla în stare hipotermică şi a fost transportat la spitalul Huedin, potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Cluj, Gina Pop.

Pompierii i-au căutat toată noaptea pe ceilalţi doi dispăruţi.

Video Stirileprotv.ro

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj au intervenit sâmbătă la faţa locului cu o autospecială şi mai multe echipaje.

"În zonă acţionează echipaje de prim ajutor, care cercetează suprafaţa apei şi pe mal pentru a vedea dacă nu sunt persoane care au reuşit să ajungă la ţărm. Echipajele de scafandri nu pot interveni pentru că este noapte şi zona în care cei doi au dispărut este foarte adâncă, mult peste 40 de metri", a declarat sâmbătă Andrei Biriş, purtătorul de cuvânt al ISU Cluj.

Potrivit sursei citate, scafandrii au nevoie de un echipament special pentru a trece de adâncimea de 40 de metri, în condiiţiile în care în zona în care au dispărut cei doi adâncimea este estimată la o sută de metri.

IPJ Cluj a dechis o anchetă în cazul accidentului

Purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Gina Pop, a declarat duminică că poliţiştii s-au aflat la locul accidentului încă de sâmbătă seară şi încearcă să stabilească împrejurările în care a avut loc accidentul şi cui aparţine hidrobicicleta care s-a scufundat în lac.

Pop a spus că din primele cercetări reiese că tinerii ar fi luat hidrobicicleta de pe pontonul cabanei unde erau cazaţi, dar nu s-a stabilit deocamdată cui aparţine aceasta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici