Doi tineri care vindeau machete în loc de iPhone-uri pe Centura Capitalei, reţinuţi. Cei doi riscă până la 12 ani de închisoare

Doi tineri din localitatea ilfoveană Dragomireşti au fost prinşi în flagrant delict de poliţişti în timp ce ofereau spre vânzare iPhone-uri pe care, la finalizarea tranzacţiei, le înlocuiau cu machete, suspecţii fiind reţinuţi pentru 24 de ore.

300 afișări
Imaginea articolului Doi tineri care vindeau machete în loc de iPhone-uri pe Centura Capitalei, reţinuţi. Cei doi riscă până la 12 ani de închisoare

Doi tineri care vindeau machete în loc de iPhone-uri pe Centura Capitalei, reţinuţi. Cei doi riscă o pedeapsă de până la 12 ani de închisoare (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Poliţiştii ilfoveni i-au prins în flagrant delict pe tinerii de 18 şi, respectiv, 20 de ani, miercuri după prânz, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

Cei doi ofereau spre vânzare telefoane de tip iPhone, pe Centura Capitalei, la preţuri între 400 şi 700 de lei.

După negocierea preţului, la finalizarea "tranzacţiei", profitând de neatenţia cumpărătorului, aceştia înlocuiau telefonul cu o machetă, în care introduceau plăcuţe metalice, cu rolul de a imita greutatea originalului.

Tinerii au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de joi au fost prezentaţi parchetului şi instanţei de judecată, care a emis pe numele acestora ordonanţă de a nu părăsi localitatea.

Cercetările continuă pentru probarea înregii activităţi infracţionale a suspecţilor.

Pentru faptele lor, aceştia riscă o pedeapsă de până la 12 ani de închisoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici